Dag Marit, welkom Nina: vertrouwd gezicht is nieuwe eigenaar van schoonheidssalon Due Donne in Krommenie

Marit Suurland (links) draagt de zorg voor Due Donne over aan Nina de Kleine.© Foto Erik Rietman

Ron Amesz
Krommenie

Op je 21ste een droom realiseren die je als jong meisje al koesterde: voor Nina de Kleine wordt het realiteit, want vanaf 1 augustus neemt ze schoonheidssalon Due Donne, een begrip in de Zaanstreek, volledig over van haar baas en vriendin Marit Suurland.

Al achttien jaar werkt Marit Suurland (47) voor zichzelf: eerst in een pandje aan het Vlietsend, sinds dertien jaar zit haar salon in een deel van een woonhuis aan de Zuiderhoofdstraat 27. Een salon met een sfeervol, elegant karakter dat via een zoekopdracht op Google leidde tot de naam Due Donne, Italiaans voor ’twee vrouwen’.

Compagnon

Ooit startte Marit, een geboren Krommeniese die tegenwoordig in Soest woont, met compagnon Mieke Bruyns en (na haar overlijden) met Herma Willemse. Gezichtsbehandeling, harsen, make-up, verven van wimpers, peeling, epileren, het kan allemaal bij Due Donne. Populair is de IPL-flitslichtbehandeling, het permanente epileren van bijvoorbeeld oksels en de bikinilijn.

Marit Suurland combineerde Due Donne al met werkzaamheden (een dag per week) bij Special Cosmetics in Wormerveer waar ze voor het merk Tyro trainingen van personeel van schoonheidssalons verzorgt. Na haar vertrek bij Due Donne breidt Marit dit werk uit, wordt relatiemanager voor drie dagen, zodat ze voor Tyro aan de andere kant van de salon komt te staan en haar jarenlange ervaring als afnemer nu inzet door het hele land als vertegenwoordiging van de producent. En ze houdt -zo hoopt ze- toch ook meer tijd voor haar gezin over. Ze neemt weliswaar afscheid van haar schoonheidssalon, maar ze verdwijnt niet helemaal uit beeld. Want Nina mag blijven rekenen op de expertise en adviezen van Marit, die Nina ook nog bijschoolt.

Nina wist in groep 7 van de basisschool al dat ze schoonheidsspecialiste wilde worden, toen ze met haar moeder meeging als die Marit bezocht en Nina en haar zusje dan als verrassing een korte behandeling als een handpakking kregen. Het leidde allemaal tot haar toekomstwens. Haar parttime baan als caissière bij Albert Heijn in Zaandam houdt ze nog even aan om het inkomensrisico nog even te delen.

De trouwe klantenkring van Marit kent Nina inmiddels al weer enkele jaren en de verwachting is dat die klanten ook gewoon blijven komen. Marit heeft veel vertrouwen in het vakmanschap van Nina. „Ik geloof in haar en blijf haar coachen. En het liefst wil ik over een paar jaar even naast Jaap Booij (de verhuurder van het pand) op het stoepje zitten en al mijn vertrouwde klanten nog steeds blij naar buiten zien komen.”

Meer info via www.duedonne.nl en via 06-15365211.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.