Premium

Motorcoureur Rob Hartog organiseert de eerste Team Hartog Raceday voor het goede doel

Motorcoureur Rob Hartog organiseert de eerste Team Hartog Raceday voor het goede doel
Als partner van de stichting Against Cancer neemt Rob Hartog graag de tijd voor zieke kinderen en hun familie tijdens de Circuitdag in Assen.
© Foto Team Hartog
Abbekerk

Ze vonden het tijd voor iets anders. De presentatie Team Hartog had een nieuwe impuls nodig en dus is dorpscafé Het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk ingeruild voor bedrijventerrein De Veken in Opmeer. ,,We gaan het anders aanpakken. Morgen vindt hier de eerste Team Hartog Raceday plaats.”

Motorcoureur en hoofdrolspeler Rob Hartog vertelt het met een tevreden toon in zijn stem. ,,Dat riedeltje in de kroeg in Abbekerk heeft iedereen nu wel eens gezien”, begint hij. ,,Langzaam aan is het idee ontstaan om iets nieuws neer te zetten. In een andere vorm. Het moest volgens ons niet meer teveel gespitst zijn op alleen de presentatie voor het nieuwe seizoen. En toen bekend werd dat al het materiaal al in februari naar Australië moet voor de hervatting van het WK Supersport, wisten we het helemaal zeker.”

Vrouwen en kinderen

De traditionele presentatie in het voorjaar was niet langer een optie en dus werd er actie ondernomen. Bang dat hij zijn publiek misschien verrast met deze ontwikkeling is Hartog zeker niet. ,,We weten zeker dat de mensen die echt interesse in ons hebben - sponsoren, relaties en pure liefhebbers - hun weg naar ons weer zullen vinden. Om die reden willen we kijken of we het ook aantrekkelijk kunnen maken voor vrouwen en kinderen.”

De Abbekerker noemt de Team Hartog Raceday dan ook een ’evenement’. ,,Vandaar ook de nieuwe locatie. Op het bedrijventerrein in Opmeer vinden de activiteiten gedeeltelijk in de loods plaats, maar voor een deel ook lekker buiten. Daar is genoeg ruimte.”

Volop activiteiten

Zoals gebruikelijk onthult Hartog zijn nieuwe motor op deze speciale dag en naast de presentatie van het team wordt de pitbox volledig uitgestald. ,,Net als op het circuit. Gaaf om te zien hoor! Daarnaast hebben we een springkussen en een racebaan voor de kleintjes. Eentje waarop we ze in een pak hijsen en op minibikes laten rijden. Er is een soort braderie om het dus ook aantrekkelijk te maken voor de vrouwen. Er is een bloemist en ze kunnen er terecht voor woonaccessoires.”

,,Neem je je motor mee, dan kun je de vering gratis laten afstellen”, vervolgt de coureur zijn verhaal. ,,Er is iemand uit de motorbranche die zijn zelfgemaakte frames presenteert en als laatste hebben we natuurlijk live muziek, een barbecue en eten en drinken.”

Dat Hartog zelf ook nog even moet wennen aan de nieuwe opzet van deze dag, maakt dat hij het belangrijkste onderwerp bijna vergeet te benoemen, namelijk de veiling voor de stichting Against Cancer. ,,Dit is natuurlijk het kopstuk van de dag! Alle inkomsten die we ophalen tijdens Team Hartog Raceday gaan, net als voorgaande jaren, naar dit goede doel.”

Doel van de opbrengst

,,Mensen zeggen mij weleens dat ik het geld ook nodig heb om te kunnen racen. Dat klopt, maar daar is deze opbrengst niet voor bedoeld. Gelukkig hebben we 35 tot 40 sponsoren achter ons staan die het mogelijk maken om te kunnen racen. Ook was er rond de jaarwisseling een crowdfunding waar we 7.500 euro aan over hebben gehouden. Mede daardoor rij ik nu in het WK.”

Terug naar het goede doel, want daar heeft Hartog zijn hart duidelijk aan verloren. Iets dat zich laat kenmerken door het feit dat Team Hartog als sinds 2012 officieel partner is van de stichting die hij steunt. ,,Op 7 augustus is de jaarlijkse Circuitdag op het TT-circuit van Assen. Tijdens deze dag doen we er alles aan om 200 gezinnen met zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ik en negentien andere coureurs nemen het kind achterop en rijden een ronde over het circuit.”

,,Voordat we partner van Against Cancer werden, kwamen we per ongeluk in aanraking met datgene wat ze doen”, besluit de West-Fries. ,,We zagen hele gezinnen genieten van de kinderen achterop de motor en waren meteen verkocht. We hebben er een zwak voor en wisten meteen zeker dat we hier aan mee wilden doen. Ik hoop daarom dat we zondag een mooi bedrag bij elkaar krijgen. Vorig jaar kwamen we uit op 10.000 euro.”

Team Hartog Raceday begint zondag om 12 uur en is rond 19 uur afgelopen. De veiling voor het goede doel gaat om 16 uur van start.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen