Premium

Waarom Shymo (19) in rolstoel zat, was groot geheim; tot vorige week wist niemand wat er met haar aan de hand was

Waarom Shymo (19) in rolstoel zat, was groot geheim; tot vorige week wist niemand wat er met haar aan de hand was
Shymo uit Westzaan heeft 380.000 euro nodig voor operatie tegen kanker.
© Foto Help Mo Nu.
Westzaan

„We zijn met de hele familie op het idee gekomen om de stichting op te zetten”, vertelt Shymo Korver. „Mijn oncoloog heeft ons gewezen op een nieuw medicijn in de Verenigde Staten en die medicijnen zijn mijn enige optie op overleven. Alles bij elkaar gaat de behandeling ongeveer 380.000 euro kosten en die wordt niet vergoed door de verzekering.”

Tot en met vorige week had Shymo het liefst dat niemand wist wat er met haar aan de hand was. Waarom ze in een rolstoel zat, was in haar middelbareschooltijd, op het Zaanlands Lyceum, een groot geheim. „Mijn familie, vrienden en ik zien de stichting als onze enige optie om het geld bij elkaar te krijgen en we staan dan ook volledig achter het besluit om in de schijnwerpers te staan.”

Lees Doodzieke Shymo zoekt tonnen voor medicatie

Havodiploma

Shymo’s enorme kracht en doorzettingsvermogen wordt ook bevestigd door het feit dat ze, ondanks dat zij in de vierde klas ziek werd, met haar zieke lijf elke dag naar school is gegaan. „Een van mijn levensdoelen was om mijn havodiploma te behalen en met een hoop gestoei is dit mij gelukt. Dat voelt nog steeds onwerkelijk.”

Studeren zat er toen, begrijpelijk, niet in. „Maar in dat jaar wilde ik wel graag mijn eigen webshop oprichten en dat is ook gelukt: Little Love Bird (www.littlelovebird.nl).” Met hulp van alle familieleden bestaat haar online boetiekje nu al een jaar en loopt goed.

Bizar

„Het is bizar hoe erg ik word gesteund met de donaties en dat waardeer ik enorm. De liefde van mijn familie, vrienden en Siem deze weken is ongekend. We hebben ook acties om geld binnen te halen bij Little Love Bird en ook die lopen mega goed.” Ondertussen staat de teller, die te zien is op de site, al op een donatiebedrag van 43.000 euro. Een geweldig begin, maar er moet nog flink wat bij voordat Shymo naar Amerika kan.

„Mijn toekomstwens is natuurlijk beter worden. Daarna wil ik graag een opleiding volgen die past bij het beginnen van een eigen boetiekje. Niet alleen een webshop, maar een echte winkel. En ik wil de wereld zien met de liefde van mijn leven, Siem.”

Genezen

Of alle toekomstwensen werkelijkheid worden, ziet ze wel, hHet belangrijkste voor nu is genezen. Nogmaals de boodschap van de familie: ,,Alle kleine beetjes helpen. Want die toekomst gunnen we Shymo allemaal.”

Via de site www.helpmonu.nl kan gedoneerd worden en ook kan geld overgemaakt naar NL04 INGB 0009 5452 33 ten name van ’Stichting Help Mo Nu’.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen