Ronde van Beverwijk gaat definitief toch door; al veel renners hebben zich ingeschreven

Axel Koopman (BRC) won vorig jaar de sportklassewedstrijd in Beverwijk, dit jaar wil hij bij de elite gaan koersen.
© Foto Heleen Vink
Beverwijk

Het was nog even spannend, maar de 40e editie van de Ronde van Beverwijk kan zaterdagmiddag 10 augustus toch gewoon doorgaan.

Het is oud-rennner/ploegleider Jack van Hooff en oud-renner Cees van Borre gelukt om in twee maanden de begroting voor de wielerwedstrijd rond te krijgen. Dit mede dankzij de technische en financiële ondersteuning van de gemeente Beverwijk en het bedrijfsleven in de IJmond, café Zimple (aankleding/muziek) en BRC Kennemerland. Daardoor blijft een van de belangrijke onderdelen van de Beverwijkse feestweek op de kalender staan.

Het startschot van de eerste wedstrijd, die voor de sportklasse, wordt om 13.30 uur gegeven. Om 15 uur zullen de toppers van de categorie elite/beloften en amateurs van start gaan. Voor beide koersen hebben zich al flink wat renners ingeschreven.

Het wielercomité kijkt ook alweer uit naar volgend jaar. ,,Dan wil de organisatie met een nog uitgebreider programma van activiteiten weer terug naar de zondag verhuizen en hoopt dan nog meer sponsors aan te kunnen trekken om dit mogelijk te maken. Nu was er niet genoeg tijd vanwege de bestuurswisseling en hadden veel sponsors hun budgetten voor dit jaar al uitgegeven. Het belangrijkste dit jaar was echter om de ronde te redden en dat is gelukt’’, aldus Van Hooff.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland