Hilversummers mogen niet op gevaarlijke balkons zitten

De flat aan de Erfgooiersstraat.
Hilversum

De vloeren van de balkons van appartementencomplexen aan de Erfgooiersstraat en de Oosterengweg zijn gevaarlijk. Dat heeft Dudok Wonen laten weten aan de bewoners. Zij mogen nu niet meer op hun balkonnetje.

Dat de balkons in slechte staat zijn, kwam naar voren uit periodiek onderzoek, legt een woordvoerster van de woningcoorporatie uit. „Wij zijn er achter gekomen dat de wapening soms onvoldoende is. We weten niet hoe erg het is en bij hoeveel balkons dit zo is”, aldus de zegsvrouw. „Het kan per balkon verschillen, maar veiligheid gaat voor alles dus hebben we ze allemaal laten sluiten.” Er wordt nu onderzocht wat er precies mis is en welke gevolgen dat heeft.

Ook wordt onderzoek gedaan naar een permanente oplossing. Zo wordt er gedacht aan extra ondersteuning voor de slechte balkons. „Maar dé oplossing weten we nog niet.”

De bewoners van de appartementencomplexen kregen woensdagavond allemaal een brief. ’Uit onderzoek blijkt dat de vloeren van de balkons niet veilig zijn’, zo meldde Dudok Wonen. ’Om onveilige situaties te voorkomen mag u niet meer op uw balkon komen’. Verder belooft de woningcorporatie begin volgende week meer informatie.

Dat bewoners toch op het balkon gaan zitten, raadt Dudok Wonen af. „We snappen dat het vervelend is met dit warme weer, maar de veiligheid gaat toch echt voor.” Ook hier wordt gekeken naar verdere stappen. „We kunnen er niet de hele dag handhaven en het is ook bewoners hun eigen verantwoordelijkheid.” Toch wordt het volledig afsluiten van de balkons als optie gezien.

Meer nieuws uit Gooi