Ridouan Taghi houdt zich schuil in Dubai [video]

Amsterdam

De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi (41), houdt zich zo goed als zeker schuil in Dubai. Politie en justitie zijn er na een jacht van anderhalf jaar op de van meerdere liquidaties verdachte man van overtuigd dat het net zich rond hem sluit.

Dat melden bronnen binnen het Openbaar Ministerie die rechtstreeks betrokken zijn bij het onderzoek Marengo naar Taghi en zijn organisatie. Die zitten volgens justitie achter zeker elf moorden en pogingen daartoe.

Vorige week lieten politie en justitie bij het programma Opsporing Verzocht verouderingstekeningen van Taghi en zijn eveneens voortvluchtige ’adjudant’ Saïd Razzouki zien. De uitzending leverde volgens woordvoerder Wim de Bruin 29 tips op.

"Twintig ervan waren echt bruikbaar", zegt De Bruin. Over Dubai wil hij niets zeggen. "We doen geen mededelingen over de zoektocht naar Taghi."

Vorig jaar maart maakte het OM bekend dat het beschikt over een kroongetuige die uitgebreid heeft verklaard over Taghi en zijn ’geoliede moordmachine’, zoals justitie die omschrijft. Een week erna werd de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord in Amsterdam.

Lees ook: OM: bende Taghi was 'geoliede moordmachine'

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons