Topjongenskoor uit Engeland zingt in Monnickendam [video]

Topjongenskoor uit Engeland zingt in Monnickendam [video]
© Foto PR
Monnickendam

De nachtegaaltjes van het Temple Church Boys’ Choir uit Engeland zijn de komende dagen in Noord-Holland te beluisteren.

De jongens zongen eerder al in Australie en De Verenigde Staten en doen nu Nederland aan, waar ze vandaag optreden in Enkhuizen, morgen in de Grote Kerk in Monnickendam en vrijdag in Schagen.

Beroemde organist

Ze staan onder leiding van Roger Sayer, een van de meest vooraanstaande organisten in Engeland. Naast het dirigeren van het koor geeft hij regelmatig orgelconcerten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Hij speelde de Oscar-genomineerde orgelmuziek in de bekende film ‘Interstellar’.

Het Temple Church Boys’ Choir zingt typische Engelse kathedraalmuziek van onder meer Händel, Britten en Stanford en ook koorwerken van Bach, Mendelssohn en Fauré.

Het koor is verbonden aan de Temple Church in Londen, een oude kerk die verscholen ligt in een rustige wijk tussen de Fleetstreet en de rivier de Thames. De kerk dateert uit 1185 en herbergt graven van tempelridders en komt voor in ’De Da Vinci Code’ van Dan Brown.

Temple Church Boys’ Choir, donderdag 25 juli. Aanvangstijd: 19.30 uur. Locatie: Grote Kerk, Monnickendam. Kaarten, à tien euro, via NIMO Boekhandel, www.grotekerkmonnickendam.nl of op de avond zelf in de kerk.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons