Premium

IJsboerderij in Santpoort-Noord wil grotere, nieuwe keuken. ’Die is aan een metamorfose toe’, zegt uitbater John Bil

IJsboerderij in Santpoort-Noord wil grotere, nieuwe keuken. ’Die is aan een metamorfose toe’, zegt uitbater John Bil
© John Bil van Hoeve Duin- en Kruidberg.
Santpoort-Noord

Uitbater John Bil van Hoeve Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord wil de horecagelegenheid in het najaar verbouwen.

De voormalige hooischuur, die aan de kant van de weg ligt, wil hij inrichten met een nieuwe keuken, bar en ijsvitrine.

De keuken, die er volgens Bil ‘zeker 25 jaar’ inzit, is nodig aan een metamorfose toe. Niet alleen wil de uitbater de keuken moderniseren, maar ook vergroten.

,,De huidige keuken is veel te klein. Dit is dus vooral een uitbreiding voor het personeel’’, legt hij uit. Het aantal zitplaatsen in de ijsboerderij, zoals de horecagelegenheid in de volksmond wordt genoemd, blijft hetzelfde.

De hoeve mag vanaf deze week tot negen uur ’s avonds openblijven. Afgelopen donderdag heeft Bil groen licht van de gemeente gekregen om tot later op de avond onder meer zijn zelfgemaakte Eigenwijs-ijsjes te serveren.

Tot 1 oktober is de hoeve, met groot terras, dagelijks geopend. Daarna hoopt Bil te verbouwen. Als de hoeve is aangepast, wil hij in de winter in de weekenden opengaan.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen