Fluisterbootjes in Durgsloot, verborgen pleintjes zichtbaar. Volop plannen winkeliersvereniging Doka Krommenie

Fluisterbootjes in Durgsloot, verborgen pleintjes zichtbaar. Volop plannen winkeliersvereniging Doka Krommenie
Varen straks fluisterbootjes en waterfietsen door de Durgsloot?
© Foto Ella Tilgenkamp
Krommenie

Met fluisterbootjes en waterfietsen door de Durgsloot, aanleggen bij het Kerkplein waar op een klein terras een kop thee wordt ingeschonken.

Een wandeling langs verborgen pleintjes en hofjes, met monumentale woningen en statige panden in de Zuider- en Noorderhoofdstraat als kostbare herinneringen aan de geschiedenis van Krommenie. Winkeliersvereniging Doka ziet een mooie toekomst voor het dorpscentrum met kleinschalige veranderingen die nieuwe accenten leggen op en rond het winkelgebied.

Doka denkt met architect Jeroen Hooyschuur en de gemeente Zaanstad actief mee in de ontwikkeling van een nieuwe structuurnota. Met nadruk op kleinschalige veranderingen, want het karakter en de bereikbaarheid van het centrum vragen zorgvuldige aanpassingen. De plannen zijn nog in voorbereiding. Recent was er wel een kleine presentatie bij Maak.Zaanstad, maar het structuurplan is nog niet af en nog niet openbaar.

Doka ziet mogelijkheden om noodzakelijke werkzaamheden aan de riolering in Zuider- en Noorderhoofdstraat, gepland voor over enkele jaren, te combineren met de vernieuwingswensen.

Meer zorgen heeft de winkeliersvereniging op dit moment over de sluiting van de Weverstraat, die op het programma staat voor het laatste kwartaal van 2019. Vorige week schreef Doka daarom een brandbrief aan de gemeente met het verzoek dit werk uit te stellen tot begin 2020, na de commercieel belangrijke sinterklaas- en kerstinkopen. Een van de verzoeken hierbij is om in de Padlaan tweerichtingsverkeer toe te staan. Met de uitdrukkelijke wens van Doka om te kijken of hierbij een snelheidsverlaging van 50 naar 30 kilometer mogelijk is.

Lees ook: Doka denkt mee over attractief Krommenie

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons