Hoorn gaat langparkeerders uit garage ’t Jeudje slepen

Hoorn gaat langparkeerders uit garage ’t Jeudje slepen
Hoorn

De gemeente Hoorn gaat (klassieke) auto’s die het hele jaar in parkeergarage ’t Jeudje staan wegslepen. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Fractie Tonnaer.

,,We zijn het met u eens dat het niet goed is dat deze auto’s voor een dagtarief een heel jaar binnen kunnen staan’’, schrijven B en W. Ook zeggen zij toe te zullen optreden tegen hangjongeren en sporters, waarop Fractie Tonnaer had aangedrongen. ,,De jongerenwerkers zullen bij meldingen van bewoners de parkeergarage gaan controleren en de aanwezige jongeren aanspreken. Ook onze handhavers zullen in hun ronden de parkeergarage meenemen. Sporters zullen worden aangesproken. Zij kunnen namelijk gewoon in de openbare ruimte sporten. We zullen er alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden, wetten en regels ligt voor een openbare parkeergarage.’’

Onno Egtberts van Fractie Tonnaer is tevreden dat het college, ’na jarenlang aandringen door ons, eindelijk gaat optreden’.

In de beantwoording wordt verder toegezegd dat de externe bouwkundige adviseur, die onlangs door de gemeente is aangesteld, gaat kijken naar het uitvoeren van brandwerende maatregelen en het opsporen en verhelpen van lekkages. Ook in 2015 en 2017 trok de fractie aan de bel over de situatie rond de parkeergarage. Er zou sprake zijn van bouwkundige gebreken.

De fractie heeft nu op haar verzoek van het college de aankoopdocumenten en opleveringsvoorwaarden uit 2001 ter inzage gekregen en gaat die nader bestuderen. ,,Zo nodig komen we hierop terug. Het oplossen van de permanente lekkage en het treffen van brandwerende maatregelen is bittere noodzaak.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons