Ilse de Lange te gast bij Radio 1 Tourcafé

Annemarie de Jong
Hilversum

Op de rustdag maandag in de Ronde van Frankrijk zijn Ilse de Lange en Milow te gast in het NPO Radio 1 Tourcafé in Hilversum.

Wielerfans uit het hele land verruilen de radio in hun huiskamer of caravan voor het Tourcafé in Omroepmuseum Beeld en Geluid.

Presentatoren Robbert Meeder en Gert van ’t Hof moeten de verleiding weerstaan het niet té gezellig te hebben met de cafégasten. ,,Het draait om de Tour, het is een journalistiek programma”, zegt Van ’t Hof. Meeder: ,,Je doet het voor twee- tot driehonderdduizend luisteraars, hè.”

Ook op de tweede dag stroomde het wielrencafé weer vol. De mannen voelen zich bevoorrecht. Gert van ’t Hof: ,,Ik ben opgegroeid met Radio Tour de France, natuurlijk is het een eer dit programma te mogen maken.” Volgend jaar drie weken Tourcafé? Een soort Top 2000 Café in de zomer? Bedenker Robbert Meeder: ,,Wie weet.”

Cabaretière Cindy Pieterse schuift aan voor ’De Kwis die niet te Googelen’ valt. ,,Hoeveel Belgen eindigen deze etappe bij de laatste vijftig?” De winnaar beloont ze met een smakzoen op de microfoon.

Gio Lippens

Tijdens de slotklim in de Pyreneeënetappe ziet het publiek nagelbijtend toe hoe de wielrenners kapot gaan. Het spannende finishverslag van Gio Lippens knalt door de speaker. Gejoel en applaus als Kruijswijk (derde in het klassement) aanzet. ,,Kom op Steven!”

,,Superleuk, die reacties. Sport verbroedert, je ziet echt een kroegsfeertje ontstaan”, lacht presentator Gert van ’t Hof. ,,En het chauvinisme is volkomen terecht. We hebben een Nederlander in een kansrijke positie, dat is weelde. Het is een ongekend spannende Tour.”

De pop-up radiostudio in het Hilversumse Beeld en Geluid op het Mediapark is tot en met zaterdag open vanaf 14.00 tot circa 18.30 uur. Wie zeker wil zijn van een plek kan zich aanmelden: www.nporadio1.nl/tourcafe.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen