Experimenterend Telstar is Jong AZ de baas

Reda Kharchouch van Telstar in duel met Kenzo Goudmijn.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

In een besloten oefenduel heeft Telstar zaterdag afgerekend met Jong AZ. Andries Jonker gebruikte de wedstrijd vooral om te experimenteren met nieuwe (proef)spelers.

Jong AZ begon sterk en dominant aan de wedstrijd, maar het was Ilias Bronkhorst die de Velsenaren na een kwartiertje op voorsprong bracht. Jong AZ bleef doorgaan met het aanvallende spel. Dit werd in de achttiende minuut beloond met de gelijkmaker van de voet van Jeremy Helmer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was jammer dat de wedstrijd besloten was, want de tweede helft leverde een prachtig doelpunt van Telstar op. Een schitterende combinatie tussen Richelor Sprangers, Senne Lynen en Tuur Houben werd bekroond met een goal van Sprangers. AZ bracht de spanning terug met een goal van Mees Kaandorp.

De beslissing kwam in de slotfase via Senne Lynen. Glynor Plet, de oud-spits van Heracles Almelo en FC Twente probeert bij Telstar een contract af te dwingen, veroverde de bal vlak voor de zestien. Spelers en staf van de Alkmaarders waren van mening dat de scheidsrechter moest fluiten voor een overtreding. Dit gebeurde niet, waarna Lynen simpel in kon schieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jonker van Telstar liet tegen Jong AZ negentien spelers spelen, waaronder proefspelers Glynor Plet en Yousef el Kachati. Jonker: ,,Deze wedstrijd is wederom een bevestiging dat ik twee gelijkwaardige elftallen op kan stellen. De spelers pakken de speelstijl snel op.”

Telstar-Jong AZ 3-2

11. Bronkhorst 1-0, 18. Helmer 1-1, 48. Sprangers 2-1, 67. Kaandorp 2-2, 78. Lynen 3-2.

Telstar El Ouzzane; Sno (46. Korpershoek), Pattynama (46. El Yaakoubi), Van Berkel, Bronkhorst (46. Dijkstra); Gilmour (46. Najah), Aarts (46. Lynen), Vlijter (68. Pattynama); El Kachati (46. Houben), Sprangers (60. Plet) , Kharchouch (46. Berenstein)

Jong AZ Schendelaar; Church (30. Gullit/61. Kaandorp), Bergsma, Kramer, Savastano; Koopmeiners, Duin, Goudmijn, Margaret (30. Allouch/61. Sedlacek) ; Helmer, Taabouini

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen