Drie auto’s te water in West-Friesland, alleen een hond overleden [video]

Tanja Koopen
Andijk

Op drie plaatsen in West-Friesland raakten afgelopen weekeinde auto’s te water, in Andijk, Avenhorn en in Oostwoud.

Op de N94 bij Avenhorn raakte zondagochtend vroeg een voertuig met twee inzittenden en drie honden te water. Een van de honden overleefde het ongeval niet. Op de Broerdijk werden twee inzittenden door omstanders uit het water gehaald. In beide gevallen waren de voertuigen total loss.

Op de Dijkweg in Andijk zag fietser Sander van Goor uit Grootebroek zondagochtend een auto in het water liggen van de vaart. Omstanders belden de politie. Direct werd ook de brandweer gebeld, die met een duikteam kwam, voor het geval er mensen in het water zouden liggen. Dat bleek niet het geval.

Twaalf uur

,,Je schrikt er toch van, omdat er misschien nog iemand in zit. Maar de deur stond open.’’ Uit de gps bleek dat de auto rond twaalf uur zaterdagavond te water moet zijn geraakt in de flauwe bocht. De bestuurder is ervandoor gegaan. De politie ontdekte dat het ging om een leaseauto, verhuurd aan een bollenbedrijf. Getracht wordt de bestuurder van de leaseauto te achterhalen, waarna deze een proces verbaal tegemoet kan zien vanwege het verlaten van de plek van het ongeluk.

De berging van de auto, die als total loss kan worden beschouwd, trok veel kijkers.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen