Premium

Hoe houd je 23 coalitiekikkers in een kruiwagen met een dossier als het Helderse stadhuis?

Acht hoofdrolspeleras in deze coalitie. Bovenste rij: Carlo Assorgia (partijleider Beter voor Den Helder), Tjitske Biersteker (lijsttrekker en wethouder ChristenUnie), Peter de Vrij (lijsttrekker en wethouder PvdA), Remco Duijnker (lijsttrekker en wethouder Seniorenpartij). Onderste rij: Michiel Wouters (lijsttrekker Behoorlijk Bestuur, nu wethouder voor Beter voor Den Helder), Kees Visser (lijsttrekker en wethouder VVD), Harmen Krul (lijsttrekker en fractieleider CDA), Pieter Kos (lijsttrekker en wethouder Stadspartij).
© Archieffoto’s Peter van Aalst en George Stoekenbroek. De foto van Harmen Krul is een privéfoto.

In Den Helder heb je een paar van die zekerheidjes. Er stroomt water door het Marsdiep, het is er zonniger dan elders en er is hommeles in de politiek. Maar nu? Nu even niet. Hoe komt het toch dat het zo on-Helders rustig is in die slangenkuil? En wat merken we daarvan?

Het recept voor de relatieve rust in de Helderse politiek is het monsterverbond tussen partijen die voorheen elkaars bloed wel konden drinken. Aan de ene kant de ’lokalen’ Beter voor Den Helder, Stadspartij en Seniorenpartij aangevuld met de ChristenUnie en aan de andere zijde de ’landelijken’ VVD, CDA en PvdA. Samen goed voor drieëntwintig raadszetels.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen