Joey Veerman op open dag FC Volendam populairste voetballer bij de jeugd [video]

Jan Koning
Volendam

„Het is altijd leuk om te horen dat de kinderen tegen je opkijken”, glimlacht Joey Veerman (20). De speler van FC Volendam blijkt tijdens de open dag de meest populaire speler onder de jeugd. „Ik was als kleine jongen fan van Jack Tuyp, Kees Kwakman en Henny ’Vik’ (Schilder, red.). Best gek als je dan later met ze samen in een team speelt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Frenklin de Boer (11) speelt bij JO12-1. Hoewel hij centrale verdediger is en dus op de positie van Mike Eerdhuijzen speelt, kiest hij ook voor Veerman als favoriete speler. „Die is de beste. Met hem wordt FC Volendam eerste, net als wij met ons team. Tenminste, dat zegt mijn pa.”

Zijn pa is in dit geval Ferdinand de Boer (48). Die al vanaf hij kan lopen fan is van FC Volendam.

„Ik ben bij bijna alle thuiswedstrijden aanwezig geweest, maar vorig seizoen heb ik regelmatig gedacht ’dit is het laatste jaar’. Omdat we altijd gezellig met een groep vrienden en kennissen in de Club van 200 zitten, was het nog uit te houden, maar qua voetbal was het af en toe niet om aan te zien.”

Mitchel Michaelis verblijdt een jonge fan met zijn krabbel.© Foto Erik Rietman

De reden dat De Boer dit seizoen toch weer een seizoenskaart heeft gekocht, is het aantreden van Wim Jonk en het nieuwe bestuur. „Zij zorgen voor vertrouwen bij de supporters en sponsors.”

Kees Visscher sr. is zelfs al zo’n zestig jaar fan. Hij heeft ook het volle vertrouwen in ’De Spijker’ zoals hij de trainer bij z’n bijnaam noemt. „Vorig jaar was het ietsje minder inderdaad’, zegt Visscher met gevoel voor cynisme.

„Ik heb er dit jaar alle vertrouwen in. Jonk heeft bij Ajax laten zien dat hij spelers beter kan maken en hij heeft een geweldig team om zich heen.”

Buien voorspeld

Omdat er regenbuien waren voorspeld, was een gedeelte van de festiviteiten naar de Steve van Dorpelhal verplaatst. Daar werden de spelers – bekende gezichten op Zakaria el Azzouzi na – voorgesteld aan het toegestroomde publiek. Na de plichtplegingen, inclusief handtekeningensessie, vertrokken de spelers richting de kleedkamer voor het duel met Heracles.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen