Bij FC Volendam groeit het vertrouwen dankzij winst op Heracles [video]

Jan Koning
Volendam

Na overwinningen op de amateurs van Purmersteijn en het tweede elftal van Heerenveen heeft FC Volendam zaterdag ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Tegen eredivisionist Heracles Almelo – dat voor en na rust met twee verschillende elftallen speelde – werd het 2-1 door doelpunten van nieuweling Zakaria el Azzouzi en Martijn Kaars.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wedstrijd tegen Heracles was volgens clubman Jack Tuyp - de nummer twee op de topscorerslijst aller tijden van FC Volendam - de eerste echte test voor het team van Wim Jonk. „We zijn op de goede weg. We hebben goed gevoetbald en gaven weinig weg. Je speelt tegen een ploeg die met 5-4-1 een nieuw systeem test en daar is het moeilijk doorheen voetballen. Toch scoorden we twee keer.”

Tuyp ziet een duidelijke verandering ten opzichte van de voorgaande jaren bij FC Volendam.

„Je ziet dat de nadruk op verzorgd voetbal ligt nu. Wim Jonk hamert verder vooral op diepte in plaats van de breedte en wil dat de spelers bewust worden van het vooruit kijken. Dat je dat nu, na drie weken voorbereiding, al terugziet is natuurlijk mooi om te zien. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar dat mag. Nu nog tenminste. Belangrijk is, dat er weer een uitgesproken ambitie is. Er gebeurt iets op de club en dat spreekt de supporters aan.”

Jari Vlak maakt het de verdedigers van Heracles Almelo lastig.© Foto Erik Rietman

Vele wisselingen

Hoewel de wedstrijd vooral door de vele wisselingen in beide teams niet van hoog niveau was, werd er opnieuw gewonnen door FC Volendam. Na de 0-6 tegen hoofdklasser Purmersteijn en de 1-4 overwinning tegen Heerenveen 2 was er nu dus een 2-1 zege op Heracles Almelo.

Helemaal onverdiend was deze zeker niet. Volendam speelde compact en kwam er af en toe zeer gevaarlijk uit. Na een goede voorzet vanaf de flank (Murkin) tikte Zakaria el Azzouzi simpel de 1-0 binnen.

De aanvaller, die in de jeugd van Ajax ook al onder Jonk speelde, was tot op dat moment nog aan een ongelukkige wedstrijd bezig, maar liet even zijn klasse zien. In de 53e minuut kwamen de bezoekers langszij. Na een voorzet van Jeff Hardeveld maakt Adrian Szöke er na een prachtige voetbeweging 1-1 van.

Volendam liet zich niet van de wijs brengen, bleef geregeld de aanval zoeken en kreeg in de 84e minuut loon naar werken. Martijn Kaars bleek op snelheid – net als in Langezwaag tegen Heerenveen – niet af te stoppen en schoof de 2-1 binnen. Zo houdt FC Volendam de ongeslagen status in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vast en blijft het vertrouwen in ’Team Jonk’ groeien.

Versterkingen

Behalve over de wedstrijd ging het na afloop (en voorafgaand) vooral over de eventuele versterkingen die FC Volendam wellicht binnen zou halen.

Technisch manager Jasper van Leeuwen blijft echter heel realistisch en kon ook afgelopen weekend nog niet met concreet nieuws naar buiten komen.

„Het is heel leuk om te horen dat het vertrouwen in ons team zo groot is onder de supporters. Zelfs nu we – behalve El Azzouzi – eigenlijk nog dezelfde selectie hebben als vorig seizoen. We zijn bezig met een aantal spelers, daar zijn we heel open over. Sonny Stevens is een ’interessante optie’ voor de keeperspositie en er zijn gesprekken gaande met Dereck Darkwa. Daarnaast hebben we nog Darius Johnson en Noah Fadiga van Club Brugge. Daar zijn we intensief mee bezig, maar vooral met buitenlandse spelers moet je heel voorzichtig te werk gaan. Voordat iets helemaal concreet is, kunnen we dan ook nog niets naar buiten brengen.”

FC Volendam-Heracles 2-1

34. El Azzouzi 1-0, 53. Szöke 1-1, 84. Kaars 2-1.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen