Bernhard Cultuurfonds steunt diverse Hoornse producties

Hoorn

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft voor 17.278 euro aan subsidie Hoornse producties gestimuleerd.

Hoorn is de enige gemeente in West-Friesland, waar organisaties zijn bedeeld door het fonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede deel van dit jaar ruim 365.000 euro toegekend aan 130 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Noord-Holland. Het merendeel daarvan in Amsterdam.

Circus of Live

Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, heeft voor de tournee ’Circus of Live’ 5000 euro subsidie ontvangen. Ook Stichting TjillSkillz, dat zich specifiek richt op jongeren en hun persoonlijke/ theatrale groei via talentontwikkeling, krijgt 5000 euro.

De Stichting Creative Foundation is 5000 euro uit het fonds toebedeeld voor de tentoonstelling van de Hoornse ontwerper Sepehr Magsoudi: ’From Gold Thread to the Golden Age, the quality of craftmanship’. Deze expositie richt zich op de kledij van welgestelde burgers in de Gouden Eeuw.

Apparatuur

Vereniging Het Meertheater, met als thuisbasis Hoorn, kan 1778 euro tegemoet zien aan subsidie voor de kosten van aanschaf van apparatuur voor geluid, licht en projectie en de aanschaf van een nieuwe toneel lichtset.

Theatergezelschap Het Gezelschap Hoorn krijgt 1500 euro, bedoeld om de muziektheaterproductie De Notenkraker neer te zetten. ’Want realiteit heeft magie nodig om magische realiteit te worden’.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen