’Goed gesprek’ van collegepartijen en DZ

Zaanstad

De Partij voor de Dieren gaat zeker niet meedoen aan de coalitie van Zaanstad. Wat betreft Democratisch Zaanstad is dat nog niet uitgesloten.

Dat is volgens een persbericht van de collegepartijen (PvdA, Rosa, D66, CDA en Christen Unie) de uitkomst van gesprekken deze week.

Eerder hadden ze al gesproken met SP, Groen Links en VVD. De vervolggesprekken met die partijen gaan verder na de politieke zomerstop, die tot eind augustus duurt.

Deze week is gesproken met Democratisch Zaanstad. Van beide zijden is de conclusie ’dat dit gesprek goed is verlopen en we met elkaar verder willen spreken’, aldus de persverklaring. Dat gebeurt snel na 26 augustus. Ook wordt dan verder gesproken met Denk.

Wat betreft de Partij voor de Dieren (PvdD) ’zijn wij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de PvdD niet verder deelneemt’. Wel heeft die partij een lijstje belangrijke punten gegeven, die worden meegenomen bij de formatie, met het oog op latere steun van de PvdD aan het college.

Een crisis binnen de VVD leidde kort geleden tot het vertrek van twee leden, waardoor de coalitie haar meerderheid verloor. GroenLinks en SP maken de meeste kans.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons