Verdediger Álvarez voor vijf jaar naar Ajax [video]

AMSTERDAM

Ajax versterkt de selectie met Edson Omar Álvarez. De 21-jarige Mexicaanse international komt uit eigen land over van Club América.

Álvarez, die een contract voor vijf seizoenen bij de Amsterdammers gaat ondertekenen en ongeveer 15 miljoen euro heeft gekost, is een centrale verdediger. Hij kan ook als rechtsback spelen en op het middenveld.

Lees ook: Ajax heeft oogje op Alvarez als De Ligt vertrekt [video]

Het akkoord is onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal overige voorwaarden, meldt Ajax, dat eerder centrale verdediger Matthijs de Ligt kwijtraakte aan Juventus.

Álvarez is na de Argentijnse verdediger Lisandro Martínez, doelman Kjell Scherpen, verdediger Kik Pierie, de Roemeense middenvelder Razvan Marin en aanvaller Quincy Promes de zesde aankoop van Ajax deze zomer.

Ajax speelt volgende week zaterdag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een week later is Vitesse de tegenstander in de eerste speelronde van de eredivisie. Ajax begint het Europese seizoen op 6 of 7 augustus in de derde voorronde van de Champions League. De loting daarvoor is komende maandag.

Meer nieuws uit Ajax

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons