Pyxis zwijgt over klachten buurt Oosterblokker: ’Dit is onze policy’

Oosterblokker

Transportbedrijf Pyxis in Oosterblokker wil publiekelijk geen commentaar geven over de geluidsoverlast die bewoners van de Zuiderdracht zeggen te hebben van de activiteiten bij het bedrijf ’s nachts. Dit laat directeur Erica van der Ham aan deze krant weten.

Pyxis heeft toestemming om ’s nachts met vrachtwagens te rijden en te laden en te lossen op het terrein van haar vestiging in Oosterblokker. Iets wat eerder de bedrijven Karsten en Kruidenier Foodservice hier niet mochten. De bewoners van de Zuiderdracht 2 t/m 12 klagen hier over. Zij zeggen hierdoor al anderhalf jaar geen nachtrust meer te hebben.

Stationair

De klachten gaan over het geluid ’s nachts van het laden en lossen, rijdende vrachtwagens, en stationair draaiende motoren. Gevraagd naar een reactie van Pyxis op deze klachten kiest het bedrijf ervoor publiekelijk de kaken op elkaar te houden. Ook op de vraag in hoeverre het voor Pyxis noodzakelijk is dat dit werk hier ’s nachts plaatsvindt, komt geen antwoord.

„Het is onze bedrijfspolicy om zelf direct in contact te treden met buurtbewoners omtrent vragen die de buurt aangaan”, verklaart directeur Erica van der Ham van Pyxis. „Dit is de reden dat wij geen contact opnemen met de pers. Dit is nou eenmaal onze policy. Wij vragen u vriendelijk hier begrip voor te hebben.”

Niets opgeleverd

Volgens Fred Greuter, die namens de bewoners spreekt, heeft overleg met Pyxis voor de bewoners niets opgeleverd.

Pyxis heeft 10 mei 2019 een verzoek ingediend bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord om de regels aan te passen voor het maximaal toegestane geluidsniveau. Wat Pyxis precies aangepast wil, en waarom dit noodzakelijk is voor het bedrijf, wil Van der Ham evenmin toelichten. De omgevingsdienst moet hierover nog een besluit nemen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen