Pascal Hamers treedt als trainer bij Dirkshorn uit de comfortzone

Pascal Hamers treedt als trainer bij Dirkshorn uit de comfortzone
Pascal Hamers.
© Foto Stoekenbroek
Dirkshorn

Voor Pascal Hamers was tot voor kort een thuiswedstrijd ook echt een thuiswedstrijd. Dicht bij huis, in Den Helder, liet hij zijn gezicht door de jaren heen bij meerdere voetbalclubs zien. Met Dirkshorn treedt hij voor het eerst buiten de comfortzone.

Iets verderop in de Noordkop is hij de opvolger van een andere Nieuwedieper, Jeffrey Androg. Die vertrok, deels omdat hij zich niet in de plannen van Dirkshorn voor komend seizoen kon vinden. Er wordt een smalle selectie op poten gezet, zodat de Onder 19 kan blijven bestaan. Daar ziet Hamers de uitdaging in bij een club die hij tot twee weken terug alleen vaag van naam kende.

,,Het kwam out of the blue voor mij”, vertelt Hamers. ,,Ik heb nog nooit een team in deze klasse gecoacht. We waren grote onbekenden van elkaar, maar een gesprek werkt dan heel verhelderend.”

Hamers heeft er twee seizoenen op zitten als coach van HCSC, waar hij wordt opgevolgd door Fred Dekker. Daarvoor was hij werkzaam bij FC Den Helder.

Unaniem

Hij stond op een lijstje met drie belangrijke kandidaten voor de opvolging van Androg in Dirkshorn. Na een tweede gesprek volgde er ook een ontmoeting met een groepje spelers uit de selectie. ,,Vervolgens is unaniem uitgesproken dat Pascal Hamers het moest worden”, zegt Martin Bloothoofd, belast met technische zaken bij Dirkshorn.

Volgens de persoon in kwestie zelf haalt de vierdeklasser een coach in huis die van discipline houdt. ,,Ik schijn nogal fanatiek te zijn. Iemand die een strakke organisatie belangrijk vindt”, legt Hamers uit. ,,Dat betekent dat ik er bovenop zit.”

Aan een sportieve doelstelling wil de nieuwe coach zich nog niet wagen. ,,Al leeft binnen deze selectie wel dat er voor een periode in de vierde klasse gespeeld kan worden”, merkte hij op in de gesprekken met de spelers van Dirkshorn.

Bloothoofd weigert eveneens uit te spreken waar de club aan het einde van het seizoen moet staan. Door het plotselinge vertrek van Androg lijkt het eerst zaak om de rust te laten wederkeren. ,,Ik denk dat je dat vanzelf creëert met goede prestaties van onze selectie.”

Verbintenis

Hamers en Dirkshorn, dat zich voor komend seizoen versterkte met onder anderen Stan Groenland (Hollandia T) en Sem Dekker (VIOS), hebben elkaar gevonden in een eenjarige verbintenis.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons