Primeur voor Rinus van Kalmthout: jongste Indy Car-coureur uit Nederland ooit

Primeur voor Rinus van Kalmthout: jongste Indy Car-coureur uit Nederland ooit
Hoofddorp

De achttienjarige Rinus van Kalmthout heeft een primeur binnen: hij wordt 7 augustus de jongste Nederlander in de Indy Car, de hoogste Amerikaanse racecompetitie.

De Hoofddorper gaat testen voor het team van Ed Carpenter Racing. De test vindt plaats op het Portland International Raceway in Oregon. Van Kalmthout: ,,Ik ben ontzettend blij met de kans die ik krijg om bij Ed Carpenter Racing met een IndyCar te testen. Het is altijd mijn belangrijkste doel en mijn droom geweest om met een IndyCar te rijden en ik ga mijn uiterste best doen om te laten zien wat ik kan.”

Ook Ed Carpenter verheugt zich op de test: ,,Wij kijken ernaar uit om met Rinus op 7 augustus op Portland te gaan testen. De Indy Lights serie heeft goede talenten voortgebracht en ECR heeft altijd oog gehad voor rijders die uit deze serie komen. Rinus heeft het dit seizoen uitstekend gedaan en we zijn zeer benieuwd wat hij tijdens de test laat zien.”

Van Kalmthout strijdt op dit moment voor het kampioenschap in de Indy Lights, het niveau onder de IndyCar.

Met zijn 18 jaar is Van Kalmthout met afstand de jongste Nederlander die zijn debuut maakt in de IndyCars. Zijn grote voorganger is natuurlijk Arie Luyendyk, de Nederlander die zelfs tot twee keer toe de Indy 500 op zijn naam wist te schrijven. Van Kalmthout wordt al een paar jaar door Luyendyk begeleid.

De goede prestaties van Van Kalmthout waren al bij meerdere teams uit de NTT IndyCar Series opgevallen en voor Ed Carpenter Racing aanleiding om het Nederlandse talent uit te nodigen voor de test op Portland International Raceway.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons