Nieuw baasje voor La Place-fret Grietje

1/2
Hilversum

„Het gaat heel goed met haar. Ze laat zich prima oppakken en ze is lekker dik geworden”, vertelt Rine Oddens van frettenopvang Frettig Gestoord uit Utrecht. La Place-fret Grietje is aangesterkt en krijgt een nieuw huis en baasje.

De teken zijn verwijderd en haar grote honger is gestild. In de twee weken nadat Grietje bij de Utrechtse opvang kwam, heeft het baasje zich niet gemeld. „Daarom gaat de eigenom over op de opvang waar ze dan is”, legt Oddens uit. Frettig Gestoord is op zoek gegaan naar een nieuw huis voor de fret die lange tijd werd aangezien voor een frunzing - een kruising fret en bunzing.

„We hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden en daar mag ze volgende week naar toe als haar entingen compleet zijn”, aldus een trotse Oddens. „Deze eigenaar heeft al een fret en daar heeft ze al kennis mee gemaakt. Dat verliep prima.”

Het lijkt dus allemaal goed te komen met Grietje die op 17 juni werd gevangen bij de La Place in Laren. Omdat het dier al tijden werd gezien rondom het restaurant, ondervoed was en onder de teken zat werd ze door de dierenambulance naar Frettig Gestoord gebracht.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen