Internationaal bekende dj en producer Rich Medina geeft in Zaandam lezing over hiphopcultuur

Zaandam

De internationaal bekende dj en producer Rich Medina geeft zaterdag een lezing in Het Hem op het Hembrugterrein over de oorsprong en impact van de hiphopcultuur.

Hiphop wordt volgens Het Hem beschouwd als het grootste exportproduct van de Verenigde Staten van de afgelopen veertig jaar. De invloed ervan is onmiskenbaar: niet alleen op muziek, mode, kunst en dans, maar ook op zaken als gelijkheid en gerechtigheid.

De lezing sluit naadloos aan bij de allereerste expositie in het vorige maand geopende culturele centrum.

Tentoonstelling ’Chapter 1ne’ werd samengesteld door Guillaume Schmidt en Edson Sabajo, de oprichters van het Amsterdamse streetwearmerk Patta, en behandeld hiphopcultuur in de breedste zin van het woord. Een combiticket voor de lezing, expositie én muziek na afloop, kost tien euro. Aanvang lezing 20 uur.

Artzaanstad

Eerder op de dag wordt bij Artzaanstad - op een steenworp afstand van Het Hem - de nieuwe expositie ’Be smart, rent art’ geopend. De zomertentoonstelling, met grotendeels nieuw werk uit de collectie van Artzaanstad, wordt om 15 uur afgetrapt met cocktails en muziek Gratis toegang.

Galerie Blauw

Galerie Blauw in Het Blauwe Pand (Aris van Broekweg 2, Zaandam), toont vanaf 21 juli tot 17 augustus werk van Marco Termeer uit Schagen, maker van vrolijk gekleurde, abstracte kunst. Open om 11 uur, gratis toegang.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen