Werkstraf en boetes voor illegale loterijen in het Gooi

Werkstraf en boetes voor illegale loterijen in het Gooi
Kortenhoef

De rechtbank Lelystad heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken en een taakstraf van 150 uur geëist tegen de 50-jarige vrouw uit Kortenhoef. De vrouw maakte deel uit van een organisatie die van 2015 tot november 2016 in het Gooi illegale lottoloterijen organiseerde.

De drie medeverdachten moeten geldboetes betalen oplopend tot 2000 euro, waarvan 1000 euro voorwaardelijk. Tegen de verdachten lopen nog ontnemingsvorderingen.

De illegale loterijen kwamen in 2015 aan het licht door onder meer een melding vanuit het Team Criminele Inlichtingen. Er bestond een vermoeden dat er in het Gooi een organisatie bezig was met het organiseren van illegale lottoloterijen. Aan de hand van observaties en tapgesprekken deed justitie eind oktober 2016 op verschillende woonadressen in Hilversum, Bussum, 's Graveland en Kortenhoef huiszoekingen. Onder meer bij de vrouw uit Kortenhoef werden papieren en boekjes in beslag genomen met namen van bookmakers en geldbedragen. Zij wordt door de rechtbank gezien als een van de hoofdverdachten.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons