Henny Huisman is tv-prijs meteen weer kwijt

Bakkum

Dacht Henny Huisman een prijsje te hebben gewonnen met een tv-quiz, moest hij die weer inleveren. De showman uit Bakkum was te gast in het programma ’Het jaar 1969’ waarin presentator Herman van der Zandt met zijn gasten terugblikte op het jaar van de maanlanding.

In het decor van een bruine kroeg die was aangekleed in de sfeer van de jaren zestig, speelden gasten als George Baker en Lenny Kuhr een pubquiz, waarbij Huisman als eerste eindigde.

„Toen ik vroeg wat ik had gewonnen, zei Herman dat ik iets mocht uitkiezen dat bij me op de tafel stond. Ik win nooit iets, dus ik was hartstikke blij. Vlak voor me stond een gek apparaat waarin sigaretten stonden uitgestald. Typisch jaren zestig. Ik rook helemaal niet, maar vond het wel een geinig aandenken.”

De ochtend na de tv-opnamen kreeg Huisman een paniekerig telefoontje van de NOS-decorafdeling.

„Ze vertelden dat ze alle spullen voor die aankleding hadden gehuurd. Dus alles moest weer terug. Ook mijn sigarettending. Er kwam meteen een koerier uit Hilversum naar Bakkum om mijn prijs weer op te halen. Ze beloofden me nog wel dat ze iets anders zouden regelen om het goed te maken.”

De opnamen vonden zes weken geleden plaats, maar de goedmaker is nog niet in Bakkum gearriveerd. Huisman moet erom lachen: „Het tekent de verandering in de tv-wereld. In de tijd dat ik voor Joop van den Ende werkte, was zoiets met humor en een royaal gebaar opgelost. Nu ontstaat er paniek en moet er een koerier uitrukken.”

Officieel heet het ’gewonnen’ apparaat een sigarettendispenser. Op Marktplaats zijn ze voor een paar tientjes te koop. Het programma werd maandag uitgezonden en trok 1,1 miljoen kijkers.

Meer nieuws uit Kennemerland