Premium

Zaandammer verdachte van mishandeling meldde zich na ’Opsporing Verzocht’

Zaandammer verdachte van mishandeling meldde zich na ’Opsporing Verzocht’
© Archieffoto ANP
Zaandam

De 32-jarige Patrick V. uit Zaandam meldde zich in november bij de politie nadat hij in beeld was gekomen bij Opsporing Verzocht. V. sloeg in januari vorig jaar na een ruzie in Zaandam een man buiten westen.

De Zaandammer vroeg aan iemand of die een ambulance wilde bellen en fietste weg. Hij kreeg van de politierechter in Alkmaar donderdag 120 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk en moet het slachtoffer ruim 3600 euro betalen.

Het slachtoffer hield een flinke hoofdwond en een gebroken kunstgebit over aan het incident. De verdachte vertelde dat hij boos op de man werd, omdat die zich met een ruzie bemoeide tussen V., diens vriendin en voorbijgangers. „Het liep uit op een scheldpartij. Hij begon mij en mijn familie een ziekte met een K toe te wensen”, zei de verdachte. Het slachtoffer, dat in de zaal zat, reageerde hierop met de uitroep ’leugenaar!’. „Achteraf heb ik er wel spijt van”, zei V. Hij vond alleen dat het slachtoffer er een slaatje uit probeerde te slaan. Die vroeg 600 euro smartengeld, de rechter vond 300 euro genoeg. Ze ging mee in de eis van de officier van justitie en legde de werkstraf op.

Zowel de officier als de rechter vond het erg wat V. had gedaan en ook kwalijk dat hij de man aan zijn lot had overgelaten en maandenlang zweeg. Vrienden, familie en collega’s stuurden hem berichten dat zijn foto in het opsporingsprogramma was getoond. Volgens de rechter werd in de berichtenwisseling nogal lacherig gedaan. Zij vond dat ongepast.

Het slachtoffer had last van de nasleep. Zijn gebit moest worden vernieuwd en deze behandeling is nog niet klaar. Ook had hij veel hoofdpijn na het incident. Tijdens de rechtszaak was de sfeer tussen slachtoffer en verdachte om te snijden. Maar V. benadrukte meerdere keren dat hij spijt had en stak het slachtoffer na de zitting de hand toe tot vreugde van de rechter. Die hoopte dat de Zaandammer zijn agressie voortaan de baas zal zijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen