Politie zoekt daders van mishandeling in plantsoen Enkhuizen

Enkhuizen

De politie is op zoek naar drie daders van een mishandeling in het Wilhelminaplantsoen in Enkhuizen in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni.

Een vriendengroep van vier Enkhuizers zat rond drie uur ’s nachts op een bankje in het plantsoen toen zij een woordenwisseling kregen met een andere man. Die kwam vervolgens terug met twee andere mannen op scooters, waarna een handgemeen ontstond. Hierbij zou ook een boksbeugel gebruikt zijn, al kan de politie dit niet bevestigen.

De vier Enkhuizers werden dusdanig ernstig mishandeld dat zij meerdere verwondingen opliepen. Toen de politie arriveerde, waren de daders al gevlogen. Het viertal is door ambulancepersoneel gecontroleerd en daarna op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

De vier slachtoffers hebben een paar dagen later aangifte gedaan, maar de politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. ,,De vriendengroep was nogal overdonderd, dus ze hadden alleen een signalement van de eerste man’’, aldus politiewoordvoerder Roderick de Veen. Het gaat om een man van 1,60 meter met een zwart shirt, blauwe spijkerbroek en glad zwart haar.

In de omgeving is nog wel gezocht naar mogelijke verdachten. ,,Maar een buurtonderzoek in een plantsoen heeft geen zin en camerabeelden hebben we ook niet’’, aldus De Veen. Hij sluit niet uit dat later alsnog een opsporingsbericht uitgaat of dat hiervoor aandacht wordt gevraagd in ’Bureau NH’.

Op de bewuste zaterdagavond werd in de Goudsbloemstraat in Enkhuizen ook een man neergestoken. Hiervoor pakte de politie een 18-jarige Hoornaar op. En een week eerder werden twee Grootebroekers ernstig mishandeld in de Torenstraat in Enkhuizen. ,,Ook daarvoor hebben we helaas nog geen verdachten kunnen aanhouden.’’

Wie meer weet over deze incidenten, kan de politie bellen op 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen