Premium

Buurmannen uit Abbekerk gaan paalzitten voor het KWF

Buurmannen uit Abbekerk gaan paalzitten voor het KWF
Marco Kremer (links) en Robin Wisdom gaan paalzitten voor het goede doel.
Abbekerk

Ze hadden de boot altijd af weten te houden. Maar nu moeten Robin Wisdom en Marco Kremer er toch aan geloven. Samen doen ze dit weekeinde mee aan het paalzitten in Lambertschaag. De twee buurmannen uit Abbekerk hopen er een mooi bedrag mee op te halen voor het KWF.

,,Doorgaans zijn het vooral jonge jongens die meedoen”, weet de 46-jarige Wisdom. ,,Die houden het sponsorgeld zelf. Maar toen ze voor dit jaar de palen niet vol dreigden te krijgen, hebben we met een groepje buren gezegd: ’Dit kunnen we niet laten gebeuren’. Het is altijd zo’n mooi evenement. Echt een feestje. Die traditie mocht niet verloren gaan. Dan zouden wij wel gaan zitten.”

Marco Kremer (49) kwam op het idee om er een goed doel aan te koppelen. ,,Helaas werden de plannen met een borreltje op gemaakt”, zegt Wisdom met een lach. ,,Uiteindelijk zijn we maar met zijn tweetjes overgebleven. Maar gelukkig was het ook niet meer nodig om ons allemaal in te schrijven. Er waren inmiddels deelnemers genoeg.”

Het is voor de twee buurmannen de eerste keer dat ze zich aan de uithoudingsproef boven het water wagen. ,,We vonden het altijd leuker om het vanaf de kant te beleven. En eigenlijk nog steeds. Spijt? Als haar op m’n hoofd. Maar een man een man, een woord een woord.”

En de inzet voor het goede doel vormt een mooie stok achter de deur. ,,Het is moeilijk in te schatten hoeveel we zullen ophalen”, zegt Wisdom. ,,Hopelijk wordt het een mooi bedrag.”

De mannen sponsoren kan op https://acties.kwf.nl/fundraisers/marcokremer/paalzitten-met-robin-en-marco

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen