Zeldzame roze sprinkhaan duikt op vlakbij Paleis Soestdijk

Zeldzame roze sprinkhaan duikt op vlakbij Paleis Soestdijk
Het opvallende insect, gefotografeerd door Kim Scholten.
© Foto Kim Scholten
Baarn

Huh? De Baarnse Kim Scholten wist niet wat ze zag toen ze in de buurt van de Marechausseekazerne bij de Amsterdamsestraatweg ineens iets opvallend roze in het gras vlakbij haar zag.

De natuurfotografe (35), die zeven jaar lang samen met Herman van Veen een rubriek in tijdschrift Landleven had en samen met hem twee boeken vol met foto’s uitgaf, was eigenlijk met iets totaal anders bezig: Met het met haar macrolens vastleggen van een uren durende geboorte van een libelle uit een larve. Maar haar aandacht was meteen gevangen door dat roze in het hoge gras, waarop ze bijna was gaan zitten. Het bleek een sprinkhaan. ,,Ik heb hem meteen uitgebreid op de foto gezet”, aldus Scholten, die inmiddels weet dat het een bijzonder exemplaar was. ,,Een afwijking in de genen, ook wel erythrisme genoemd. Daardoor worden ze zo roze”

Een zeldzaamheid verschijnsel. Alleen al omdat zo’n opvallende sprinkhaan doorgaans geen lang leven beschoren is. Scholten is wel erg blij met haar vondst. ,,Het blijft bijzonder, zoiets.”

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons