Laatste puntjes op ’i’ voor Wakkerendijk; Eemnes praat nog een keer mee over details herinrichting

Laatste puntjes op ’i’ voor Wakkerendijk; Eemnes praat nog een keer mee over details herinrichting
Wakkerendijk in Eemnes.
© Archieffoto Studio Kastermans
Eemnes

Hoewel het nog slechts om ’punten en komma’s’ ging, trok een informatiebijeenkoms over het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Wakkerendijk deze week tientallen belangstellenden.

Het is dringen geblazen in de kelder van Het Oude Raadhuis. De tekeningen voor de herinrichting van de Wakkerendijk liggen daar op lange tafels uitgestrekt. ,,We hebben ze naast elkaar moeten leggen, zoveel lengte was er nodig voor de tekeningen’’, zegt een woordvoerster van de gemeente lachend. Het maakt de bezoekers van de informatiebijeenkomst niets uit. Zij weten precies waar ze moeten kijken en bestuderen ieder detail.

Voor grote veranderingen is de informatiebijeenkomst een gepasseerd station; de gemeenteraad keurde immers in februari al het definitieve ontwerp voor de lange weg langs de lintbebouwing goed. Nu gaat het louter om kleine aanpassingen. Projectleider Jan Oosterbaan licht toe: ,,Bijvoorbeeld het trottoir aan de polderkant tussen de laatste woonbebouwing en de kerk hebben we geschrapt. Daar loopt nooit iemand. Daardoor hebben we het troittoir aan de overzijde wat breder kunnen maken. In de berm waar het trottoir zou komen, worden nu gasbetonblokken gelegd zodat er geparkeerd kan worden bij evenementen in de kerk. Zo compenseren we het stukje kerktuin dat we nodig hadden voor de herinrichting.’’

Het plateau van de kruising Laarderweg-Meentweg-Wakkerendijk wordt iets compacter en op het trottoir van de Meentweg komen tegels, geen klinkers. En verder is het Wilgenpad meegenomen in het plan. ,,Daar gaan we knotwilgen planten tot aan de Wakkerendijk, zodat het weer echt een Wilgenpad wordt. Het groen wordt er opgeschoond en er komt een nieuw fietsenrek.’’ Volgens de projectleider lijken er geen grote bezwaren meer te zijn tegen het plan, waarbij de bewoners sinds vorig najaar betrokken zijn. De herinrichting begint in december en is in de zomer van 2020 klaar.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons