Premium

Parkeerterrein aan Menisweg in Schagen in beeld voor vijftig appartementen

Parkeerterrein aan Menisweg in Schagen in beeld voor vijftig appartementen
Het parkeerterrein ligt rechts van de Menisweg. De groene rechthoek links van de aanduiding Parallelweg moet vervangend parkeerterrein worden.
© Foto Google Maps
Schagen

Het parkeerterrein aan de Menisweg bij het uitvaartcentrum in Schagen is op het oog voor woningbouw. De gemeente denkt aan zo’n vijftig appartementen.

De gemeente onderzoekt of de bouw haalbaar is. Eerst komt er na de zomervakantie een informatieavond voor omwonenden over de eerste ideeën. Op deze bijeenkomst vraagt Schagen hen ook naar hun mening over de nieuwbouw.

Na het onderzoek maakt de gemeente een plan. Dan zal ook duidelijk zijn hoeveel parkeerruimte er verloren gaat. Het terrein aan de Menisweg wordt doorgaans weinig gebruikt. Het verschil in bezetting met het parkeerterrein aan de Julianalaan is groot.

Loet

Als het appartementencomplex doorgaat, wil de gemeente extra parkeerruimte aanleggen langs de Loet, het gedeelte langs de Westerweg (provincialeweg N245). ,,Als compensatie”, stelde wethouder Jelle Beemsterboer woensdag.

Daar is ruimte voor ongeveer veertig plaatsen, denkt hij. Beemsterboer vindt het ’logisch’ dat onbebouwde locaties in het centrum of direct aan de rand daarvan in beeld komen in de zoektocht naar plekken voor woningbouw.

De wethouder: ,,De provincie zet stevig in op binnenstedelijk bouwen. Dus we moeten heel creatief zijn. De vraag naar appartementen is groot.”

Westerpark

Bij het onderzoek kijkt de gemeente ook naar de afwikkeling van het verkeer. Beemsterboer: ,,Kunnen we voor de nieuwe bewoners een ontsluiting voor auto’s maken via het Westerpark? Dat moeten we uitzoeken.” Aan de zuidzijde van het Menisweg-terrein zijn de mogelijkheden voor ontsluiting beperkt. Daar ligt het fietstunneltje van de Menisweg naar de Loet.

Uitbreiden

Extra parkeerruimte langs de korte kant van de Loet, richting de Hofstraat, is al langer in beeld. De gemeente dacht vorig jaar aan de aanleg van twintig plaatsen op de strook gras tussen de Loet en de Westerweg. Dat plan bleef in de ijskast. Nu overweegt de gemeente dit plan fors uit te breiden.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen