Niki Terpstra geeft op in Tour de France na harde val in elfde etappe

Niki Terpstra geeft op in Tour de France na harde val in elfde etappe
Niki Terpstra eerder tijdens de Tour.
© Archieffoto AFP
TOULOUSE

Niki Terpstra heeft opgegeven in de Tour de France na een harde val in de elfde etappe. De renner uit Bergen, van het Franse team Direct Energie, was het grootste slachtoffer van een valpartij in het peloton op 30 kilometer van de finish, die in Toulouse ligt. Hij bleef op het asfalt zitten en greep naar zijn schouder.

„Het was een massale valpartij, waarbij ik op tijd kon remmen, maar achter me was dat niet het geval, waardoor ik werd opgeduwd en ten val kwam. Ik kwam vol op mijn hoofd en schouder terecht”, vertelde hij in aankomstplaats Toulouse.

Geen gelukkig verhaal

De renner van Direct Energie was na zijn val heel even van de kaart. „Ik weet niet meer dat ik daar even stil heb gelegen. Ik heb ook een lichte hersenschudding, maar voor de rest niks. Ik ben niet in paniek geweest, het was alleen de pijn die ik voelde. Nu ben ik ook vooral daar mee bezig. De Tour en Terpstra zijn weer geen gelukkig verhaal”, aldus de renner, die in 2010 ook al eens moest opgeven in de Tour.

Dubbele breuk

Zijn ploeg kwam later met de mededeling dat Terpstra zelfs een dubbele breuk heeft in zijn schouderblad. De renner zal in ieder geval lange tijd moeten revalideren en mist hoogstwaarschijnlijk het EK op de weg in Alkmaar op 11 augustus. Die koers vlakbij zijn woonplaats was een van zijn doelen van dit jaar.

Waardeloos

De 34-jarige Noord-Hollander kwam dit voorjaar ook al zwaar ten val tijdens de Ronde van Vlaanderen en werd toen met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon vervolgens niet starten in Parijs-Roubaix. Terpstra won beide klassiekers in zijn carrière. „Het is waardeloos om de Tour zo te moeten verlaten. Nu maar eens kijken hoe de rest van het seizoen eruitziet.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons