Weesdier: Abbe werd in Callantsoog vastgebonden aan een paal en achtergelaten, nu is hij op zoek naar een ’superbaas’

Een dikke dertig kilo bruisend enthousiasme.
© Foto asiel Tuitjenhorn

Een wekelijkse zoektocht naar huiselijk geluk. Voor verschoppelingen in het asiel. Ditmaal voor Abbe.

Dit hondje is in principe te koop. Maar zeker niet voor iedereen. Alleen de elite der kynologen komt in aanmerking.

Abbe was heel even beroemd. Zijn verhaal stond in deze krant en daarna gingen allerlei media ermee vandoor. Een mooie, jonge, Hollandse Herder wordt op zondagochtend in maart heel vroeg gevonden, gebonden aan een strandpaal. Bij strandslag Abbestee. Helemaal alleen. Van God en baas verlaten. Geen briefje erbij. Zomaar anoniem aan die paal. Dikke hondentranen.

Dat gaf vanzelf veel consternatie. Want wij Hollanders zijn dierenvrienden en zo’n drama spreekt tot de verbeelding. Er werd dus collectief schande van geroepen. En geschikte (lijf) straffen geopperd.

Een en ander leidde, om in maritieme termen te blijven, ook tot een springvloed van adoptieaanvragen. Overal was het arme kereltje welkom. De belangstelling was zo enorm dat de mensen van asiel Tuitjenhorn de aspirant bazen streng screende. En nee, de lieverds met enkel ervaring met Maltezer leeuwtjes en boomertjes scoorden laag.

Niet dat kleine hondjes niet uitstekend in staat zouden zijn hechte gezinslevens te verpesten, want dat kunnen ze best, maar Abbe is gewoon van een heel ander kaliber. Hij is een onstuimig brok energie van 32 kilo en vereist meer dan geestelijk overwicht alleen.

Abbe kan prima luisteren, met die grote oren van hem. Hij is rap van begrip maar om daadwerkelijk te gehoorzamen moet hij wel een goede reden dan wel baas hebben. Kortom, qua educatie is er werk aan de winkel. Door een superbaas. Die tot nu toe niet gevonden is. Dus voor Abbe niet even bellen en langskomen maar een heus (verplicht) sollicitatieformulier op de site van DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, onder Abbes personalia. Niet sjoemelen, want daar prikken ze in Tuitjenhorn knetterhard doorheen. Het contract claimt bovendien controle en bezoekrecht. En reken maar dat ze daar gebruik van maken.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.