Slang duikt op in ziekenhuis Hilversum: commotie alom

Slang duikt op in ziekenhuis Hilversum: commotie alom
Hilversum

Een flinke ringslang zorgde woensdag voor consternatie in het Hilversumse ziekenhuis van Tergooi. Hilversummer Ed Bakker heeft het dier gevangen en teruggebracht het bos in.

,,Ik wilde net op weg naar ons ziekenhuis in Blaricum toen ik allemaal mensen buiten zag staan. Er was duidelijk wat aan de hand”, vertelt Ed Bakker, beveiliger bij Tergooi maar lokaal ook vooral bekend van wijkcentrum De Geus.

De oorzaak van de commotie lag opgerold in een hoekje van een hal die door ziekenhuispersoneel wordt gebruikt. ,,Ik heb een stok gepakt en daar beet hij meteen in. En hij begon te stinken. Dat doen ze als ze zich bedreigd voelen. Het was trouwens wel een heel grote ringslang, moet ik zeggen. Zeker groter dan een meter.”

Konijntjes op het ziekenhuisterrein zijn dagelijkse kost, slangen in de gang niet. ,,Je zit hier meteen naast het bos natuurlijk, het gebied naar Anna’s Hoeve zit hier vlak achter.”

Het vangen van de slang was volgens Bakker niet zo’n probleem. Kwestie van een tak uitzoeken en dan liefst wel een stevige. ,,De eerste brak namelijk meteen.” Toen de geschikte tak eenmaal gevonden was krulde de slang zich er eigenlijk vanzelf omheen. ,,Toen ben ik naar het bos gelopen, dus daar kruipt ie nu weer rond."

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons