Premium

Henri Willig Kaas, van Katwoude de hele wereld over

Het kaaspakhuis, de schatkamer van Henri Willig Kaas.
© Foto Erik Rietman
München | Katwoude

Een echt familiebedrijf, zo betoogt derde generatie Wiebe Willig. Dat geldt zowel voor de 50 veehouders die dagelijks melk leveren aan Henri Willig Kaas uit Katwoude als de 450 medewerkers. ,,Mensen zijn trots dat zij bij Willig werken. Zij komen ook telkens met prachtige ideeën voor nieuwe producten. Daarin schuilt mede onze kracht.’’

Kaas van lokale kaasmaker Henri Willig gaat de hele wereld over. En de kilo’s nemen elk jaar toe. In de kaasmakerijen in Heerenveen en Katwoude produceert Willig inmiddels acht miljoen kilo kaas, twee miljoen meer dan vijf-zes jaar geleden. Met de geplande vernieuwing van de kaasmakerij in Katwoude kan de productie vanaf 2021 verder omhoog.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen