Onderzoek nieuwe integriteitsmelding Hilversumse wethouder Jaeger twee keer afgewezen

Onderzoek nieuwe integriteitsmelding Hilversumse wethouder Jaeger twee keer afgewezen
Wimar Jaeger.
© Foto studio kastermans
Hilversum

Er komt geen onderzoek naar aanleiding van een nieuwe integriteitsmelding aan het adres van de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger. Na een eerste screening besloot burgemeester Pieter Broertjes dat feitenonderzoek niet nodig was. Toen de melders het presidium (de fractievoorzitters uit de raad) alsnog om een vervolg vroegen, werd het opnieuw afgewezen.

De nieuwe melding - ingediend door twee Hilversummers - bevat drie punten. De eerste is een interview in Broadcast Magazine.

Jaeger geeft daarin aan dat hij na zijn werk als wethouder de mediasector in wil. Volgens de melders gaat dat in tegen de Gedragscode Integriteit.

Daarnaast willen de melders onderzocht hebben of Jaeger - ’al dan niet via Wipac BV (zijn eigen bedrijf, red.)’ - ’een financieel belang heeft in The Broadcaster (een mediabedrijf, red.) en/of andere startups/ondernemingen in Hilversum’.

Ook Jaegers rol bij de Gooische Bierbrouwerij moet volgens de melders uitgezocht worden. Hij is ambassadeur van de brouwerij.

Volgens de melders staat op de website dat je dan geld hebt ingelegd, zij willen dus weten of Jaeger dat ook gedaan heeft. En zo ja: waar dat vandaan komt en of er dan geen sprake is van financieel belang.

’Niet is gebleken van een concreet feit of handelen door de heer Jaeger waarbij sprake is van een integriteitsschending’, luidde de conclusie van Broertjes’ screening. Het presidium ging hier in mee.

Lees ook: Uitkomst integriteitsonderzoek HIlversumse wethouder Jaeger pas na zomerreces

Lees ook: Opinie: Hilversumse raad moffelde integriteitsmelding weg door het niet te screenen

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons