Nieuwkomer Jeroen Kossen blij met VVS’46: ’Iedereen wil toch in oranje spelen?’

Jeroen Kossen speelt komend seizoen voor VVS’46 uit Spanbroek.
© Foto Marcel Rob
Spanbroek

Waar een speler met netwerk al niet goed voor kan zijn. VVS’46-voetballer Stefan Dol speelde vorig seizoen samen met Jeroen Kossen bij FC Marlène in de eredivisie van het zaalvoetbal. Kossen voetbalde toen op het veld nog bij Reiger Boys, maar zei tegen Dol dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Het geelzwart van de Heerhugowaarders is inmiddels ingeruild voor het felle oranje van VVS’46. „Ik denk dat ik de ploeg wel kan helpen.”

Wie Kossen hoort praten over de redenen voor zijn overstap richting de derdeklasser uit Spanbroek, kan niet anders dan concluderen dat hij er goed aan doet. „Ik miste de beleving bij Reiger Boys. De trainingsopkomst was slecht en de resultaten bleven uit. Daar kan ik slecht tegen. Voor komend seizoen verandert er daar weinig qua selectie en ik wil niet nog zo’n jaar meemaken. Bovendien spelen we met Reiger Boys (zaterdagderdeklasser) alle uitwedstrijden in de regio Amsterdam. Ik wilde wel eens wat anders. En nieuwe mensen om me heen.”

Lekker spelen

Dol was op de hoogte van de onvrede bij Kossen en benaderde hem meerdere malen om het eens bij VVS’46 te proberen. De nieuwkomer zat al eens op de Spanbroeker tribune in het seizoen dat zij kampioen van de vierde klasse werden en ook afgelopen jaar was hij weleens van de partij. „Ik heb voor de winterstop al laten weten dat ik hier wel wil spelen.” Om er met een knipoog aan toe te voegen: „Iedereen wil toch in oranje spelen? Ik kan ook niet ontkennen dat VVS’46 een gezellige club is. Ik heb er wel eens een biertje gedronken en toen kwam ik ook al wat bekenden tegen. Tegen trainer Larbi Loukou heb ik alleen wel gezegd dat hij niets aan me heeft als we hetzelfde spelletje als afgelopen seizoen blijven spelen; de bal keihard naar voren rammen en erachteraan rennen. Ik ben meer het type zaalvoetballer. Bal aan de voet en lekker spelen.”

„Ik denk dat ik de ploeg wel kan helpen”, gaat hij verder. „Als één van de oudere jongens zie ik het als mijn taak om mee te denken en spelers te helpen waar dat kan. Ik hoop bij te kunnen dragen aan verzorgd voetbal van achteruit. En zo weinig mogelijk schoppen te incasseren natuurlijk. Ik ben nu 33 en word er niet fitter op. Ja, dit zijn wel mijn laatste paar seizoenen als voetballer. Het kost steeds meer tijd om te herstellen na een wedstrijd.”

Het zijn geen zorgen voor komend seizoen. Kossen, die Reiger Boys-speler Lars Apeldoorn meeneemt naar VVS’46, zegt nog behoorlijk gretig te zijn en wil dan ook presteren. „Waar ik op inzet? Het zou mooi zijn als we de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse halen. Ik vind in ieder geval dat het beter moet kunnen dan het afgelopen jaar, waarin de club bijna naar de vierde klasse degradeerde.”

Nieuwkomer

In de aanloop naar het voetbalseizoen vertelt een speler of trainer in deze rubriek over zijn overgang naar een nieuwe club.

Naam:

Jeroen Kossen

Geboortedatum:

02-02-1986

Woonplaats:

Heerhugowaard

Vorige club:

Reiger Boys

Nieuwe club:

VVS’46

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen