Omwonenden Aanloophaven Huizen hebben het helemaal gehad met rommel van chillende jeugd, en sturen open brief aan de ouders

Marjolein Vos
Huizen

Omwonenden van het haventje aan de Westkade en Griend in Huizen hebben het helemaal gehad met de rommel die de jeugd achterlaat, nadat ze bij hen voor de deur zijn wezen zwemmen en chillen. In een open brief roepen ze ouders van deze kinderen op om thuis in gesprek te gaan over hun gedrag. Zo hopen ze er met elkaar ’een topzomer van te maken’.

Een groenstrook vol restanten van chips, blikjes drinken, koek, biertjes, pizzadozen en plastic vorkjes. Dat is waar de omwonenden regelmatig op worden getrakteerd. En daar blijft het niet bij, zo valt op te maken uit de brief. De omwonenden worden vaak ook nog eens geconfronteerd met schade aan hun auto’s zoals deuken en krassen, veroorzaakt door fietsen en scooters die er veel te dicht tegenaan worden gezet. ’Ook wordt de motorkap van onze auto’s vaak gebruikt als stoel om even de schoenen aan te trekken’, schrijven de buurtbewoners.

De brief kent een licht cynische ondertoon: ’Natuurlijk zal úw kind zich netjes gedragen en zijn/haar rommel mee nemen, geen grote mond geven als wij wat vragen. Úw kind zal ook vast niet degene zijn die op de privéboten en dito steigers rondom de Griend gaat zitten (..). Úw kind zal ook zeker niet horen bij de groep kinderen die straatmeubilair moedwillig kapot maakt of hun muziek zo hard zet dat deze tot ver in de omtrek is te horen. Gelukkig maar, want wellicht kan úw kind dan degene zijn die een voorbeeld is voor de rest (..). De buurt hoopt op begrip en heet alle kinderen van harte welkom op de ’heerlijke, gratis zwemlocatie’, maar wil wél graag dat hun bezoek veilig en gezellig verloopt, voor iedereen.

Lees de open brief van de ouders hier

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen