Wens vissteiger in Den Helder gaat alsnog in vervulling

Marischka de Jager
Den Helder

Het heeft even geduurd, maar de wens om een vissteiger gaat alsnog in vervulling. Een bewoner van de Vechtstraat in Den Helder deed de wens anderhalf jaar geleden in het kader van de nationale ouderendag.

Marja de Vries-Adriaanse, coördinator van de nationale ouderendag in Den Helder, is zich blijven inzetten voor de wens van de Vechtstraat-bewoner die mantelzorger is voor zijn vrouw maar graag in de buurt zijn vishobby zou blijven uitoefenen.

,,Toen na de nieuwbouw van de woningen een fietsbrug werd aangelegd, was het geld op. Maar toch wilde ik het idee van de vissteiger niet laten rusten’’, vertelt De Vries.

Via Woningstichting Den Helder is het uiteindelijk gelukt om door middel van het woonconvenant met de gemeente geld vrij te maken voor de steiger. ,,Ook bewoners van De Groene Vecht willen vissen. Er wordt een pad naar de steiger aangelegd, geschikt voor mensen in een rolstoel.’’

Dit jaar wordt de ouderendag in Den Helder voor de vijfde keer gevierd. Ouderen kunnen net als voorgaande edities wensen indienen en er wordt ook een jubileumfeest gehouden in Hotel Den Helder.

Deze middag, met onder andere een bekende Nederlandse artiest die nog geheim wordt gehouden, staat gepland op vrijdag 4 oktober. Kaartjes (6,50 euro) kunnen worden gekocht bij De Lichtboei, De Groene Vecht of de bibliotheek in Julianadorp.

Andere artiesten die optreden zijn onder andere Sandra Mooy en Blitzz.

Leerlingen van basisschool de Duynvaerder en andere hobbybakkers gaan taarten bakken voor deze feestmiddag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.