Tandartsen in Wognum halen bijna vijfduizend euro op voor het goede doel

Wognum

Een ’heel mooi bedrag’, noemt Brian Groenewegen het. Samen met zijn collega’s van het Tandheelkundig Centrum Wognum haalde hij afgelopen weekeinde bijna vijfduizend euro op voor het goede doel.

Ze werken wel eens vaker op zaterdag, maar dan in klein comité. ,,Met één tandarts en één assistent”, vertelt initiatiefnemer Groenewegen. ,,Nu waren we met het hele team. Hartstikke gezellig. En meteen ook goed voor de teambuilding.”

De speciale werkdag in de praktijk aan de Kerkstraat in Wognum werd ingepland om geld op te halen voor drie goede doelen. Met het voltallig personeel aanwezig zaten de agenda’s aardig volgeboekt. ,,Het was even afwachten of iedereen die een afspraak gemaakt had er ook echt zou zijn”, aldus de 32-jarige tandarts. ,,Maar iedereen is netjes op komen dagen.”

Behandelingen

Tussen negen uur ’s ochtends en drie uur ’s middags gingen de handen uit de mouwen. ,,Er zijn met name behandelingen uitgevoerd. Weinig controles. Dat kwam toevallig zo uit. We hebben niet anders of sneller gewerkt dan op normale dagen. De patiënten kregen de zorg die ze van ons gewend zijn. Er is ook niet op een andere manier gedeclareerd.”

Hoeveel geld er zou worden opgehaald, kon Groenewegen vooraf moeilijk inschatten. ,,Maar dit is een heel mooi bedrag. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar.”

De bijna vijfduizend euro komt ten goede aan Stichting Opkikker, het G-team van handbalvereniging SEW en Freshstart, een non-profit organisatie in Zuid-Afrika

Meer nieuws uit West-Friesland