Politie huurt kantoor aan de Bonairelaan in Hilversum, zorgen over overlast voor de buurt

© Google Maps

Leander Mascini
Hilversum

De politie Midden-Nederland heeft het voormalig Vesting Finance gebouw aan de Bonairelaan 4 in Hilversum gehuurd. Het lijkt er sterk op dat daar het tijdelijk politiebureau komt zodra het pand aan de Groest wordt gesloopt.

Dat laatste is volgens een woordvoerster van de politie nog niet zeker. „We hebben verschillende scenario’s voor een tijdelijk onderkomen, dit is daar wel een van. Het pand is door onze afdeling huisvesting gehuurd, maar we weten nog niet wat wij er mee gaan doen”, vertelt ze.

„Het kan zo zijn dat dit de plek van het tijdelijke bureau wordt, maar het kan ook zomaar zo zijn van niet”, verwijst ze nogmaals naar de scenario’s.

Opvallend daarbij is dat het pand bij dit scenario dus al gehuurd is.

Volgend de woordvoerster zijn er niet nog meer kantoorpanden gehuurd, dus de keuze lijkt al met potlood vast te staan. Pas na de zomer verwacht de politievrouw duidelijkheid over het tijdelijke bureau en de invulling van het kantoor aan de Bonairelaan.

In een brief die de politie aan omwonenden heeft gestuurd staat dat het pand wordt omgetoverd tot een extra voorziening voor het korps. De fractie van Hilversums Belang maakt zich zorgen over eventuele overlast voor de buurt.

Volgens de partij moet het pand plek bieden aan 200 politiemensen. Er zullen surveillanceauto’s geparkeerd worden en het gebouw moet 24 uur per dag, zeven dagen in de week open zijn. ’Dit alles gaat zeker al zorgen voor een enorme overlast voor de woonwijk’, zo meldt de partij in een brief aan het college.

Hilversums Belang heeft daarom vragen gesteld aan het college. De partij zet het vraagtekens bij de functie van het gebouw gezien het bestemmingsplan. Het gebouw heeft als functie ’kantoor’, terwijl voor de politie de functie ’maatschappelijk’ nodig is.

Ook maakt de fractie zich zorgen over het extra verkeer en lawaai (sirenes) dat de surveillancewagens met zich mee gaan brengen. Daarnaast zouden spoedritje voor gevaar kunnen zorgen. De partij wil ook weten op welke manier de bewoners gecompenseerd gaan worden en of er plannen zijn voor een nieuw aan te leggen op- en afrit van het gebouw naar het Oostereind/Rondweg.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen