AZ klopt Anderlecht

Myron Boadu krijgt een bemoedigend tikje van Vincent Kompany, de routinier die bij Anderlecht tegenwoordig speler-trainer is.© Foto Theo Brinkman

ALKMAAR

AZ heeft zaterdag op het eigen trainingscomplex een oefenwedstrijd tegen Anderlecht gewonnen: 2-0. Spits Myron Boadu opende al vroeg de score, na geklungel van de Belgische keeper. Op aangeven van Calvin Stengs schoot Albert Gudmundsson vlak voor rust de tweede treffer binnen.

Bij Anderlecht had de nieuwe trainer Vincent Kompany zichzelf een basisplaats gegeven. Kompany, die deze zomer terugkeerde bij zijn oude liefde uit Brussel, nam ook Michel Vlap mee het veld op. De aanvaller kwam over van sc Heerenveen.

Lees hier een uitgebreid verslag: AZ begint zaterdagse ’dubbel’ met overwinning op Anderlecht; Idrissi maandag terug [video]

AZ werkt toe naar de wedstrijden tegen BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van de nieuwe trainer Arne Slot ontvangt de Zweedse club op 25 juli in Alkmaar, een week later is de return in Göteborg. AZ eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de eredivisie.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen