Ex-geliefden Jaap en Agnes moeten zeventien jaar de gevangenis in voor moord op Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef

Ex-geliefden Jaap en Agnes moeten zeventien jaar de gevangenis in voor moord op Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef
Freddy Sloterwijk
© foto politie
Hippolytushoef

Voor de moord op haar man Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef moet Agnes de V. zeventien jaar de cel in. Haar mededader Jaap K. gaat zelfs nog een half jaar langer achter de tralies.

Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdagmiddag bepaald. De straffen voor het duo vallen in hoger beroep fors hoger uit. Eerder werd De V. (56) door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot elf jaar cel en K. (77) tot twaalf jaar.

Lees ook: Jaap K. en Agnes de V. waren het brein achter de moord op Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef, daarom moeten ze bijna twaalf jaar de cel in vindt het Openbaar Ministerie

Lees ook: Waarom moest Freddy dood?

In hoger beroep werd eind juni bij het Amsterdamse gerechtshof tegen beide ex-echtelieden elf jaar en zes maanden cel geëist door het Openbaar Ministerie, maar de rechters deden daar uiteindelijk dus een flinke schep bovenop.

Tegen de derde verdachte, Mario de K., werd bij het gerechtshof negen jaar en zes maanden geëist. Net als eerder de Alkmaarse rechtbank beperkte het gerechtshof zijn straf tot negen maanden, omdat niet bewezen wordt geacht dat De K. daadwerkelijk betrokken is geweest bij het doden van Sloterwijk.

Stacaravan

Hij wordt daarom alleen veroordeeld voor zijn aandeel in het ’wegmaken’ van het lijk van Sloterwijk. De K. heeft de negen maanden al in voorarrest uitgezeten en hoeft dus niet opnieuw de cel in.

Volgens het gerechtshof zijn De V. en K. samen verantwoordelijk voor de dood van Sloterwijk. Die werd in augustus 2015 in zijn stacaravan op de camping in Breezanddijk doodgeslagen. Hij zou door De V. naar de camping zijn gelokt, waar hij werd opgewacht door K..

De V. wilde van haar man af, omdat zijn karakter was veranderd na enkele beroertes. Hij was opvliegender geworden. Dit dreigde een wig te drijven tussen De V. en K., haar ex-echtgenoot met wie ze nog zeer nauw contact had en die nog vrijwel dagelijks bij haar en Sloterwijk over de vloer kwam.

Nadat Sloterwijk in zijn caravan om het leven was gebracht werd zijn lichaam een dag later gedumpt in het Amstelmeerkanaal op Wieringen.

Een paar dagen later kwam het stoffelijk overschot boven drijven en werd het ontdekt. Justitie had een enorme kluif aan de rechtszaak tegen de verdachten, omdat die bleven ontkennen en tijdens verhoren en zittingen elkaar beschuldigden.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen