Premium

Volleybalinternationals Kirsten Knip en Nicole Koolhaas genieten van training met Oranje bij hun oude club Simokos

Volleybalinternationals Kirsten Knip en Nicole Koolhaas genieten van training met Oranje bij hun oude club Simokos
Terwijl Kirsten Knip op de foto gaat met een fan deelt Nicole Koolhaas nog een handtekening uit.
© Foto Jaap van der Pijll
Bovenkarspel

,,Het begon er al mee dat we lekker op de fiets naar de training konden”, lacht Nicole Koolhaas na afloop van de training. Samen met Kirsten Knip keert ze deze vrijdagmiddag voor terug op het oude nest. Met de nationale volleybalploeg trainen ze bij hun oude club Simokos. Dit doen ze onder het applaus van bijna tweehonderd toeschouwers, en vooral van heel veel kinderen.

Jill de Groot (11) is vanuit Edam naar sporthal De Flint in Bovenkarspel gekomen om naar haar idolen te kijken. ,,Ik vind ze allemaal goed, maar Celeste Plak slaat wel heel erg hard.” De jonge volleybalster komt uit in de zaal voor Move in Edam en speelt ook nog in Hoorn en Zaandam op het strand.

Dit alles om uiteindelijk haar grote droom te verwezenlijken. ,,Het Nederlands team. Dat is mijn doel. Ik wil ook zo goed worden en als ik daarvoor naar het buitenland moet, vind ik dat helemaal niet erg.”

Jubileum

Dat Plak hard slaat, is ook Lynn (9) en Amy Molenaar (10) opgevallen. Ze weten haarfijn te vertellen wie er ooit bij ’hun’ club zijn begonnen. Amy: ,,Kirsten Knip en Nicole Koolhaas. Wij hopen dat we net zo goed worden als hun en ooit ook naar het buitenland gaan. Ik wil wel naar Nieuw-Zeeland.” Lynn: ,,En ik naar Hawaïi, maar daar hebben ze denk ik geen volleybalteam.”

Voorzitter Rick Franke (49) is heel tevreden over de opkomst tijdens de training. ,,Het is leuk dat we deze meiden hiernaartoe hebben kunnen halen. Een ontzettend leuke en feestelijke afsluiting van ons vijftigjarig jubileum.”

Extra bijzonder

Ellen Knip (35) - de zus van international Kirsten - is rechtstreeks vanuit haar werk naar De Flint gekomen om nog even te kijken bij haar zusje. Nota bene op haar verjaardag. ,,De ambitie om dit niveau te halen, heb ik al wel een tijdje overboord gegooid hoor”, lacht Knip, die volgend jaar de overstap maakt van Simokos naar Madjoe. ,,Ik vind het wel ontzettend leuk om te zien en kan er echt van genieten. Vooral natuurlijk omdat mijn eigen zusje erin speelt. Dat maakt het wel extra bijzonder.”

Na een zeer uitgebreide training van ruim twee uur komen de hoofdpersonen zelf naar de kant. Kirsten Knip (26) en Nicole Koolhaas (28) keerden - naar eigen zeggen - met veel plezier terug op het oude nest. ,,Het was nostalgisch. Ik ging met mijn vader vanmorgen op de fiets vanaf huis. Net als vroeger. Echt heel leuk. Ook om iedereen terug te zien vanuit de tijd dat ik hier speelde.”

Voorbeeldfunctie

Koolhaas: ,,Gewoon op de fiets inderdaad vanochtend. Lekker dichtbij, heerlijk.” De international, die volgend jaar in Turkije speelt, houdt zich niet zo bezig met de voorbeeldrol, maar beseft wel degelijk dat ze deze heeft. ,,Je bent er niet altijd mee bezig, maar we houden er wel rekening mee. Nemen ook echt de tijd om op de foto te gaan met de kinderen.”

Knip: ,,Het hoort er gewoon bij. Die kinderen kijken tegen je op, willen misschien wel hetzelfde bereiken . Dus moet je jezelf positief opstellen. We hebben tenslotte een voorbeeldfunctie. De kinderen hebben echt genoten en dat is voor ons ontzettend leuk om te zien.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen