Dementie samen fietsend de baas: achtste editie estafette-fietstocht 2bike4alzheimer voert ook door Huizen, Baarn en Soest

Marjolein Vos
Huizen

De voorbereidingen voor de achtste editie van 2bike4alzheimer, gepland op 21 en 22 september, zijn in volle gang. Organisator Alzheimer Nederland is hard bezig met het werven van teams voor deze estafette-fietstocht die ook dit jaar door Huizen voert.

Ook Baarn en Soest zitten in de route. Een van de al aangemelde teams is de Oude Pastorie, een woonzorghuis voor mensen met dementie in Huizen. Er moet 400 kilometer worden afgelegd. Daarvoor hebben de deelnemende fietsers 24 uur de tijd. Niet voor niets is gekozen voor precies 24 uur. Het staat symbool voor de continue zorg die mensen met dementie nodig hebben. Door dag en nacht te fietsen, ervaren de deelnemers wat mensen met dementie meemaken: ze raken hun dag- en nachtritme kwijt, meldt de organisatie.

De samenstelling van de fietsteams kan zeer verschillend zijn, zo is de afgelopen jaren wel gebleken. Zo kunnen mensen die in de zorg werken meedoen, maar ook personeel van bedrijven, familieleden, vrienden of andere betrokkenen. Het bedrag dat met de fiets-estafette wordt opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar dementie.

2bike4alzheimer start en finisht in Voorthuizen. Aanmelden of meer info via www.2bike4alzheimer.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen