Premium

Vrouw met hakbijl ’nam haar momentje’ tijdens wraakactie in Julianadorp

Julianadorp

„ Het is verklaarbaar wat mevrouw heeft gedaan. Het was een nuchtere keuze. Ze heeft even haar momentje genomen.”

Dat zei de advocaat van de 42-jarige Miranda van L. gisteren tegen de politierechter in Alkmaar. De vrouw ging op 20 april langs bij het huis in Julianadorp waar haar ex en haar dochter woonden, bewerkte daar de schuifpui met een hakbijl, sloopte een aantal televisietoestellen en stak buiten op het gras een stapel beddengoed in brand. De vrouw uit Den Helder zei dat ze ’nog een keer van zich wilde laten horen’ nadat haar ex de relatie op een uiterst pijnlijke manier had verbroken. Voor ze haar voormalig huis in ging, heeft ze eerst goed gekeken of er echt niemand thuis was. Het was niet haar idee een confrontatie aan te gaan.

Van L. is ernstig ziek, waardoor ze inmiddels een donorlever heeft en een been en voet zijn geamputeerd. Haar nieren en handen werken nauwelijks meer.

Tussen twee belangrijke operaties door werd Van L. naar eigen zeggen ’letterlijk met rolstoel en al op straat gezet’ door een vriend van haar ex. De officier van justitie zei zich wel iets voor te kunnen stellen bij de woede van Miranda van L., maar vond desondanks dat ze een andere keuze had moeten maken; „U kwam aan met honkbalknuppels en een hakbijl. Dat zorgt wel voor een heel onveilig gevoel”, stelde hij.

De officier eiste uiteindelijk een werkstraf van 40 uur waarvan de helft voorwaardelijk en een locatieverbod van een jaar.

Ook vroeg hij om de ex van Van L. een schadevergoeding van bijna 2900 euro toe te wijzen, waarvan het grootste deel materiële schade. Maar de politierechter besloot toch anders.

Ze vond het verhaal dat Miranda van L. haar ex wegens hun tragische voorgeschiedenis éénmaal op de verkeerde manier hard heeft willen treffen, wel geloofwaardig en besloot daarom een geheel voorwaardelijke werkstraf op te leggen van 20 uur, onder de voorwaarde dat ze een jaar niet rond het huis van haar ex komt. Ook wees ze een schadevergoeding van bijna 2200 euro toe. Miranda van L. heeft en wil inmiddels geen contact meer met haar ex en woont noodgedwongen bij haar ouders.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen