Vrachtwagenverbod Drechterland stoort buurgemeente Stede Broec

Tanja Koopen
Bovenkarspel

Stede Broec is niet blij met het besluit van buur Drechterland om een vrachtwagenverbod in te stellen op een aantal wegen.

De inwoners van Stede Broec ondervinden hier de gevolgen van, zo vreest de raad. Die stuurt wethouder Bart Nootebos via een unaniem gesteunde motie van ODS en CDA op pad om, zodra dat kan, bezwaar aan te tekenen tegen het Drechterlands besluit.

Sommige fracties vinden het overigens vreemd dat een motie nodig is bij twee buurgemeenten met één ambtelijke organisatie. Volgens Nootebos heeft hij al met zijn collega gesproken over de maatregelen die er aan zaten te komen. Stede Broec is zelf ook bezig met een verkeersplan en onderzoekt aan de hand van tellingen of er extra verkeer is als gevolg van de vernieuwde Westfrisiaweg.

De raad wil ook onderzoek naar het instellen van een vrachtwagenverbod op de noord-zuidverbindingen en de Wijzend in Stede Broec. Alvorens te reageren wil Nootebos wel eerst bekijken wat de gevolgen van het Drechterlands verbod voor het verkeer in zijn gemeente zijn. Feit is dat bijvoorbeeld de drukte rond de rotonde bij het Martinuscollege het college momenteel al zorgen baart.

GBS riep op tot een gezamenlijke verkeersvisie van beide gemeenten, waarin vooral aan de orde zou moeten komen hoe om te gaan met het doorgaand verkeer in beide gemeenten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen