Premium

Mishandeling na Marktplaatskoop. Ontevreden vrouw slaat vullingen van verkoper los

Mishandeling na Marktplaatskoop. Ontevreden vrouw slaat vullingen van verkoper los
Alkmaar/Koog aan de Zaan

Een geschil over een koop op de bekende website marktplaats.nl is voor een man uit Koog aan de Zaan in een vervelende situatie geëindigd.

Hij verkocht op 21 april zijn oude telefoon aan de 36-jarige Sumia S. uit Haarlem, maar de vrouw was ontevreden over de levensduur van de batterij.

De Haarlemse ging terug naar het huis van de verkoper en sloeg hem toen hij weigerde het geld terug te geven twee keer hard in zijn gezicht, waardoor zijn wang is opgezwollen en zijn vullingen los zijn geraakt. S. moest zich vrijdag verantwoorden bij de politierechter in Alkmaar, maar bleef tijdens de strafzaak afwezig.

Bij de politie stelde de vrouw dat de verkoper juist dreigend op haar af kwam en dat ze hem heeft weggeduwd om zichzelf te verdedigen. Maar dat klopte niet met de verklaringen van de verkoper en zijn twee zoons. Die vertelden de politie dat de vrouw stond te schreeuwen en vanuit het niets aanviel. Ze zou zelfs nog een keer hebben geprobeerd de verkoper aan te vliegen.

Volgens justitie was dit voldoende bewijs. De officier eiste 80 uur taakstraf waarvan 30 voorwaardelijk en vroeg een schadevergoeding van 1500 euro toe te wijzen. De politierechter legde een iets lagere straf op en veroordeelde de Haarlemse tot 50 uur taakstraf waarvan 30 uur voorwaardelijk en ze wees de gehele schadevergoeding toe.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen