Premium

Jongen (15) uit Schagen vanuit auto beschoten met paintball-geweer: ’Zijn vest zat onder de knaloranje verf’

Schagen

Jesper Mooij (15) is vanuit een auto beschoten met een paintballgeweer vlakbij de haven in Schagen. En hij was donderdag- op vrijdagnacht niet de enige die dit overkwam: de politie kreeg nog twee meldingen van beschietingen met verfpatronen binnen.

Jesper werd iets voor twaalf uur ’s nachts beschoten. „Samen met twee vrienden fietste hij terug naar huis van een klassenfeest”, vertelt zijn moeder Barbara Krommenhoek.

Eenmaal bij de haven reed er een zwarte auto voorbij, die paintballkogels loste op het groepje jongens. „Ineens voelde Jesper pijn in z’n rug. Normaal heb je met paintballen beschermende kleding aan, ik heb gehoord dat het veel pijn kan doen.”

Ook één van zijn vrienden werd geraakt, maar het balletje verf knapte niet zoals bij Jesper. „Het is een stoere jongen, hij maakte zich er ook niet zo druk om. Hij had meer zorgen om zijn vest. Die was net nieuw en zat onder de knaloranje verf. Gelukkig kregen we dat er thuis vrij snel weer uit.”

Jesper heeft nog wel een rode plek op zijn rug. „Je ziet de afdruk van de bal, het is een soort schaafwond.” Behalve dat is hij gelukkig met de schrik vrijgekomen, vertelt Krommenhoek.

Na het voorval werd er gelijk aangifte gedaan bij de politie „Mijn zoon had het over meerdere ’jongens’, het lijkt me ook lastig om een auto te besturen en tegelijkertijd te schieten. Het enige wat we nu willen is dat deze jongens worden aangehouden.”

Drie meldingen

Krommenhoek is niet de enige die contact opnam met de politie Schagen: diezelfde nacht kwamen er nog twee meldingen binnen.

Het eerste incident vond rond negen uur plaats op de Wilgenlaan. Een getuige zag dat er vanuit een zwarte auto werd geschoten met een paintballgeweer. Het doel was een grijze kleine auto, laat de politie via Facebook weten. Daarnaast werd er rond middernacht ook een man beschoten bij het station.

In alle gevallen ging het om een beschieting met verfpatronen vanuit een auto. „We hebben de omgeving afgezocht en hebben een auto en de drie inzittenden gecontroleerd en gefouilleerd, maar troffen niks aan.”

Of het dezelfde dader is? „Dat weet je niet, maar het is wel opvallend.” Het kenteken van de auto waaruit de schoten werden gelost, hebben de getuigen niet gezien. „Mochten mensen wel wat zien, noteer dan even het kenteken en bel direct de politie”, aldus Van Dijk.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen